[]

Depremler sizce Allah'ın bir uyarı/gazabı mıdır?

Evet ise neden,hayır ise neden lütfen.




 
hayir cünkü allah yoktur.
hayir cünkü allahin toplu halde ödülünü gördük de mi toplu halde gazabi olsun.
hayir cünkü neden uyarmak icin bazi yerlerde depremi bazi yerlerde kasirgayi, bazi yerlerde tsunamiyi seciyor ama bazi insanlari hic uyarmiyor.
  • pilav  (08.02.16 10:33:58 ~ 10:36:05) 
Hayır değildir. Ama pozitif bilimle açıklanabilir. Allah'ın kitabı, bizim inandığımız dinin kitabı da "oku" diye başlar.


  • brad pitt  (08.02.16 10:35:40) 
hayır. kaç 15 yy da mıyız :) tanrının gazabı vb geçmek lazım bunları. 99 depreminde donanmanın önünde 7.4 yetmedi mi diye pankart açan cahillerin düşüncesidir bu. hiç deprem olmayan yerler demek ki allahın en sevdiği yerler o zaman :)


  • eindaclub  (08.02.16 10:36:03) 
hayır çünkü her işte bir hayır vardır


  • i ve been mistreated  (08.02.16 10:38:20) 
uzman, teolog, tarihçi falan değilim.

ama bildiğim kadarıyla İslamiyet'te depremle yok edilmiş topluluklar var. bunun yanında yine bildiğim ölçüde: zinanın, faizin, rüşvetin arttığı yerlere belalar musallat oluyor.

yine aynı şekilde: yaşlının, otlayan hayvanların, süt emen bebeklerin, ibadet eden gençlerin olması paratoner gibi belaları engelliyor.

bu belalar deprem olur, kuraklık olur, hastalık olur...

yani benim inancıma göre pek tabii olabilir.

edit: benim inancıma göre her olayın sebepler perdesi arkasından gerçekleşmesi o olaya hüküm veren, olayı yaratan biri olmadığı anlamına gelmiyor. o yüzden her olayın vardır bir sebebi.

Erzurumlu İbrahim Hakkı'dan: "Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler."
  • ya ben lan neyse  (08.02.16 10:46:26 ~ 11:01:34) 
hayatimda duydugum en aptalca dusunce olabilir. fay hatti gecmeyen inaktif yerlere de bir gazap uygulasa ya allah. hepimiz gorurduk buyuklugunu boylece.


  • bohr atom modeli  (08.02.16 10:57:02) 
hayır, çünkü bir tanrının varlığına inanmıyorum.
hayır, çünkü insanları yaratıp dünyaya dolduracak, sonra da kötülükler için cehennemi vadedecek bir tanrı deprem, sel gibi boş işlerle uğraşmamalı. atacaksa direkt cehenneme atmalı. hatta o kadar canlı yaratıp cehennem gibi boş işlerle de uğraşmamalı. kısa yoldan herkesi mutlu mesut kılabilirdi.
hayır, çünkü depremlerin, sellerin ve her türlü doğa olayının fiziksel, jeolojik vs. sebepleri var.
  • lesmiserables  (08.02.16 11:00:10) 
Depremler Allah'ın ya da başka bir tanrının uyarı/gazabı değildir. Bu düşünce depremin nasıl oluştuğunun bilinmediği zamanlarda insanların bu olayları anlayamaması ama buna rağmen bir sebebe bağlama ihtiyacıyla oluşmuş görünüyor, ya da dini istismar edenlerin ellerindeki gücü artırmak için uydurdukları safsatalar. Ülkemizde deprem sonrası tarikat liderlerinin yaptığı açıklamalara bakınız...

Çünkü depremlerin nasıl ve neden oluştuğunu artık biliyoruz. Zamanını bilecek teknolojiyi, henüz geliştiremedik. En büyük problem bu.

Aynı depremler uzayda yeterince soğumuş/soğumakta olan hatta sıcak gökcisimlerinde de görülüyor. Örneğin Mars'ta depremlerin olduğunu gözlemlendi. Ve bir ihtimal Venüs'te de benzer depremler oluyor (bu kesin değil). Jüpiter'in birkaç uydusunda ve Satürn'ün uydusu Titanda sismik hareketler sonucu oluşabilecek yeryüzü şekilleri (dünyadakine benzer) görülüyor, ve bunlarda da muhtemelen depremler olmuş ve halen devam etmekte. Hatta Güneş'imizde bile 1996 yılında güneş patlamaları yüzünden deprem oluştuğunu gözlemledi NASA.

Elde bunlar varken, süper bir gücün insanları cezalandırmak ya da uyarmak için yeri salladığı/sallattığı ya da yeraltında bir tektonik bir kayayı azıcık sağa ittirdiği ve bu sayede yeryüzünde noktasal olarak tam da o anda ve belirli noktalarda hak edenlere sismik dalgalar gönderdiğini düşünmek biraz, ne bileyim, şey oluyor, şey...
  • franz kafka  (08.02.16 11:23:23) 
Cehalete bakın. 15 yüzyılda Avrupa'da düşünce böyleydi ama daha sonra o topraklarda rönesans ve reform gerçekleşti. Fransız İhtilali oldu. Mantık ilerlerdi, gelişti. Batı medeniyeti dünyada en ileri toplu oldu.

Ve Türkiye'nin da dahil olduğu Orta Doğu medeniyeti... Bilimden uzaklaşınca çamurun içine girdi, bataklıkta can çekişiyor. İki zengin daha fazla silah satsın diye aklını kullanamayan kişiler aynı dinden olan insanları din için öldürmeye başlıyor. Eğitim olsaydı o topraklarda halk bu kadar saf olmazdı. Kim Kürt, Alevi, Arap, Sunni ilgilenmezdi ya da bu nedenle savaş çıkaracak kadar salak olmazdı. Türkiye de zamanında ilerledi ve bu bataklıktan bir miktar kurtuldu ama hala bu bataklıkta olan insanlar var. Bu insanlarda mantık işlemiyor çünkü ezberci eğitim sorgulamayı öğretememiş. Deprem öldürmez bina öldürür atasözü gibi bir şey olmuşken bile hala Orta Çağ Avrupa'sı karanlığının içindeler.
  • Traveller  (08.02.16 11:36:09) 
evet hatta gazap oldugu anlasilmasin diye mesela hep camiler yikildi, mesela cubbeli mahmut hoca da artan fuhus nedeniyle 99 depremi oldugunu iddia etmektedir fakat kocaeli'de kendi dergahi da yikilmistir. belki de o dergahta da fuhus yapiliyordu, ne de olsa cubbeli mahmut hoca sever moldovalilari.


  • baldur2  (08.02.16 11:40:02) 
evet allahın gazabıdır. zeus da sinirlenince yıldırım düşürüyor mesela. hiç mi duymadın?


  • ruhen hastayim ben  (08.02.16 12:04:42) 
kaç yy oldu hatırlamıyorum ama en son baktığımda doğa olaylarını mitler ile açıklamayı bırakmıştık ama bilemedim şimdi .s.s


  • air  (08.02.16 12:16:36) 
depremler allah'ın uyarısı ya da gazabı değildir. sebepleri bellidir, açıklanabilir. günümüzün en yozlaşmış toplumlarının başına bu türden felaketler gelmemektedir.

dünyanın sayıca en çok müslüman barındıran ülkesi endonezya'da gerçekleşen deprem + tsunami sonucu yüzbinlerce insan ölmüştür.

müslümanlar doğal afetleri canlarının istediği gibi yorumlamaktadır, işlerine gelmeyenleri görmezden gelmektedir.
  • zgrydn  (08.02.16 12:22:23) 
Hayır.

Neden basit Tanrı yok çünkü. (Tanrı değil Allah!!!1bir diyenler için de evet Allah yok.)
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (08.02.16 12:26:15) 
hayır. cevabı şu mükemmel videoda m.youtube.com


  • duhan  (08.02.16 12:51:47 ~ 12:59:11) 
Eğer Allah inancın varsa, inandığın Allah, 100 bin milyar gezegeni bir nefeste yaratacak güçte. Sence seni uyarmak için yeri sallayacak kadar kaba mıdır? İyi-kötü ayırmadan, bebekleri dahi öldürecek bir olaya sebep olur mu?

İnanmıyorsan zaten cevap belli.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (08.02.16 12:53:37) 
birde böyle düşün;

9gag.com
  • air  (08.02.16 16:12:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.