[]

Bir anda başlayan uçak korkusu

Son 3-4 uçuşum bok gibi geçti ama hakikaten bok gibi...
biri yol boyunca türbülans ve deliler gibi sarsıntıyla geçti.
birinde hayatımın en uzun, tek parça türbülansına girdim, tüm uçak hep bir ağızdan çığlık atıp sonra koro halinde kelime-i şehadet getirdi ve ardından kustu...

ve son uçuşum cuma günü sabiha gökçeneydi. 41km rüzgar etkisinde uçak bir sağa bir sola yatarak iniş gerçekleştirince benim devreler attı...

bildiğin korkuyorum artık, bana bir pilotun çılgın hikayeler (o ne ki abi bir gün... diye başlayan) anlatarak beni rahatlatması lazım sanırım.

 
Mobilim bilgisayara geçince anlatıcam


  • basond  (08.02.16 10:33:53) 
bir video vardı geçenlerde, iniş takımlarında problem olmuş, ön tekerlek yan şekilde iniş yapmıştı pilot.

pilotlar her türlü hava şartında nasıl davranmaları gerektiğini bilen insanlar. bu işin profesyonelleri ve bu işi bilmek için para alıyorlar. çok absürd bir şey değilse o olayı daha önce onlarca kez yaşamış oluyorlar, yaşamamış olsalar bile nasıl tepki vereceklerini biliyorlar. uluslararası standartlar çerçevesinde eğitim görüyorlar. hakeza uçaklar da uluslararası standartlar çerçevesinde bakım programlarına tabiler.
  • fakyoras  (08.02.16 10:50:23 ~ 10:51:07) 
  • lesmiserables  (08.02.16 11:02:53) 
ucak kazasi raporu izle. ucagin dort motorunun da durdugu ve bir sure oyle uctuktan sonra tekrar durup dururken calistigi bir bolum var. pilotlar o kadar sakin ki, onlari izlesen, bu ucak dusmez ya herhalde dersin. muhtemelen senin ucakta da aynisidir.


  • bohr atom modeli  (08.02.16 11:11:40) 
Türbülanstan uçak düşmez hacı, o ne ki hakkaten, ben öyle türbülanslara girdim ki uçak kırılacak sandığım oldu. İlk o tip sağlam türbülansa girdiğimde öyle bir kasmışım ki kendimi, kaptan "oğlum sakin ol lan arkana yaslan, minibüs şoförü gibi oturma" demişti djdjf.

Hiç sıkma canını. Asıl tehlikeli olacak türbülanslar çok yüklü bulurların içinde olur genellikle, onlar da weather radar'da kırmızı kırmızı çıkıyor zaten. Aklı başında pilot oraya girmez. Severe turbulence denen hadise epey nadiren yaşanan bir olaydır zaten, ki o bile uçağı düşürmez. Eğer yukarıdaki bavul kapakları açılmadıysa, etrafa çantalar uçuşmadıysa, kemeri bağlı olmayan yolcular sağa sola fırlamadıysa senin girdiğin türbülans öyle çok da ciddi bir şey değildir. Canını sıkma :)
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.02.16 11:16:40) 
Türk Hava Yolları ile uçuş yapın. Onlarla uçtuğumda içim biraz daha rahat. Bu arada uçakla uçmak otobüsle ya da arabayla seyahat etmekten çok daha güvenli. Bu bilgiyi de aklınızda tutarak uçun.


  • Traveller  (08.02.16 11:39:10) 
hava yolculuğunun inanılmaz düşük kaza istatistikleri ortadayken korkmak beceri bence, türbülans bile olsa.

sakin sakin havalimanına giderken ya da gelirken otobüs ya da kendi aracında kaza geçirmen yüzlerce kat daha olası.

biraz trafik kazası istatistiklerine bakman uçak yolculuğu kısmında rahatmanı sağlayabilir.
  • christopher nolan  (08.02.16 12:32:31 ~ 12:32:54) 
Diğer araçların kazalarıyla ilgili olan istatistiklere bakma bu sefer de her yere uçakla gitmek isteyebilirsin aman diyim. Uçak hariç her şeye fobi geliştirirsin sonra.


  • solfej  (08.02.16 12:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.