[]

3. sınıf ve kpss

seneye kpss yok diye çoğunluk gibi bu sene kpss'ye gireceğim ancak bir merakım var.
kpss atamaları kpss'den hemen sonra yapılmaz mı? ben bu sene girip atanmayacağım, seneye de atama olmazsa niye giriyorum ki?
bu sene aldığım puanla, seneye atama yapılırsa girebilir miyim?

diğer bir sorum ise, bu sınavda iyi puan alırsam, lise mezunu olarak atanıp, okulu bitirdikten sonra lisans mezunu olarak devam edebilir miyim? işe başlarsam, 4. sınıfı nasıl okuyacağım?

bölüm: elektrik-elektronik mühendisliği.

 
kpss 2 senede bir olduğu için birden fazla atama yapılıyor. sen de mezun olduktan sonraki atamalara katılabilirsin. seneye sınav olmayacağı için bu seneki sınava girmezsen gelecek yaz mezun olduğunda memur olmak için bir sonraki seneyi beklemek zorunda kalırsın.

sınava ya ortaöğretim ya da lisans grubundan girebiliyorsun. lisanstan girersen lise mezunu olarak atanamazsın, yok ortaöğretimden girersen sadece lise mezunlarının girebileceği kadrolara atanabilirsin. onda da atandığın yerdeki amirlerin ders saatlerine göre bir mesai ayarlayabilirler fakat kuruma da bağlı olarak mezun olduktan sonra direk mühendis kadrosuna geçiş yapamayabilirsin.
  • nrmnm  (08.02.16 01:22:38) 
genel yetenek-genel kültür sınavına gireceğim, önlisans diye biliyorum. bu sene atanamam mı bu sınavla?

süper açıklamışsınız çok teşekkürler.
  • diffarensiyel  (08.02.16 01:25:32) 
mühendisliğe dgs ile yerleşmediysen ön lisans sınavına giremezsin diye biliyorum. yok benim 2 yıllık bir bölüm mezuniyetim var dersen ön lisanstan girip hemen atanabilirsin. 2 yıllık diploman yoksa ön lisans değil ortaöğretim sınavına girip yine hemen atanabilirsin. üniversite 3. sınıf öğrencisi olarak da lisans sınavına girebilirsin ama ancak mezun olduktan sonra atanabilirsin. ama bunların(ortaöğretim/ön lisans veya lisans) sadece 1 tanesine girebilirsin, o yüzden iyi düşünüp karar vermen lazım..


  • nrmnm  (08.02.16 01:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.