[]

ne yapmalı? işle ilgili

almanyanın yarım milyar cirolu büyük şirketlerinden birine iş başvurusu yapmıştım. açıkcası bikaç başvuruda bulundum. bu başvurulardan biri de firmanın savunma ve askeri ürünlerini kapsayan firmayaydı. açıkcası bu pozisyona başurmamdaki asıl amaç bakalım hangisinden geri dönüş alıcam şeklindeydi.

korkulan oldu ve asıl istediğim bölümden değil de askeri kısımdan görüşme talebi aldım. iş tanımı biraz detaylı ve ilk iş tecrübem olacak almanyada eğer iş başı yaparsam. kafamı kurcalayan konu şu: ağırlıklı olarak amerikaya yaptığım başvurularda karşıma çıkan bi engel var o da vatandaşlık. çoğu firma "amerikan/alman vatandaşı değilsin, müşteriler savunma sanayi ya da askeri tabanlı firmalar olduğu için kendi vatandaşımızı arıyoruz" diye red veriyolar.

CV'mde yazılı türk vatandaşı olduğum ve almanyada eğitim amaçlı bulunduğum. buna rağmen davet etmeleri "acaba aymadılar mı alman olmadığımı" sorusu uyandırıyor. boşa taa hamburga gidip tokat gibi red alıp gelmek de istemiyorum açıkcası. olayın tek artısı firmanın yol masraflarını üstleniyor olması. diğer bi olumlu sayılacak taraf ise genelde ilana hayvan gibi kapsam yazıp görüşmede "ya o dert değil olmasa da olur" diyebilme ihtimalleri.
sizin fikirleriniz nedir? kibarca geri mi çevirsem yoksa bi ihtimal deyip gitsem mi?

edit: askeri/savunma ne ola ki niye kafayı takıyosun diye soracak olursanız ürünler genelde radar, gemi savunma sistemleri, taret mekanizmaları vs gibi.

 
alt tarafı birkaç saat harcayacaksın. yapacak daha iyi bir işin yoksa, git gel ne olacak.


  • krammer  (07.02.16 23:53:02) 
sadece yol tek gidiş 4 saat :) yoldan değil de gidip yine eli boş dönmek koyuyor.


  • KidLazer  (07.02.16 23:56:48) 
Denemeden ne olacagini bilemezsin. Git, reddedilirsen de bi hamburg turu atmis olursun.


  • letheavendangered  (08.02.16 00:27:14) 
Tipik bir "hayir"dan nefret etme sorunsali, kendimden biliyorum:)
Ne olursa olsun gidip gorusun derim. Sadece gorusme bile bir tecrube olur, kesinlikle gidin. Hem hava degisikligi olur hic degilse.

  • stavro  (08.02.16 00:47:04) 
elinin boş döneceğini kafana koy öncelikle ve git görüşmeye, kaybedecek bir şeyin olmayınca biraz daha öz güvenli oluyorsun falan etkiliyor karşı tarafı, hem belki yolda biri ile tanışırsın hayatın değişir belli mi olur.


  • selam  (08.02.16 01:07:10 ~ 01:07:57) 
git abi su anda daha iyi secenek yok o yüzden beklentiyi düşük tut ve rahat ol mülakatta.


  • yedinumara  (08.02.16 02:18:52) 
cok gevseme, konsantre ol. beklentin yuksek olmasin ama gorusmeye ciddiyetle yaklas. senin icin bir gorusme bir deneyimdir. seni gorusmeye cagiriyorlarsa ise alinabilecek son birkac kisiden birisindir.


  • ubi dubium ibi libertas  (08.02.16 02:39:27) 
gitmelisin.

sektörün beklentisini ve kendinin bu skaladaki yerini görmüş olursun.
  • fever  (08.02.16 07:41:53) 
en kötüsü senin için iyi bir deneyim olarak kalacaktır.


  • probiyotik  (08.02.16 10:15:07) 
gittim görüşmeye gayet olumlu geçti. işten biraz tırsmadım dersem yalan olur. ilgileneceğim bölüm helikopterlerin tepesinde bulunan radarın stabilizasyonunu sağlayan ekipmanlarmış. iş baya baya askeri. tek engel çalışma izni onu da araştırıcaklarmış ona göre 2. görüşmeye çağırıcaklarmış falan filan


  • KidLazer  (12.02.16 12:57:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.