[]

Taxpayer Identification Numbers (TIN) var mı hala ülkede?

Yoksa tc kimlik noya mı geçtik? Önümde bir form var TIN numarası girmem lazım ama ne yazcağımdan emin olamadım tam.

Bonus Soru: Hollanda'da Erasmustayım şu an. Türkiye için Tax Resident sayılır mıyım?


 
herkesin vkn'si vergi kimlik nosu senin demenle taxpayer identification number'ı var. ama tc kimlik no da geçerli vergi kimliği için.

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; Türkiye'de yerleşmiş olanlar, Türkiye'de yerleşmiş sayılanlar ve resmi daire ve müesseselere veya merkezi Türkiye'de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup adı geçen daire, müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memleketlerde oturan Türk vatandaşları elde ettikleri kazançların tamamı üzerinden vergilendirilirler.

erasmus nedeniyle 1 takvim yılında 183 günden az türkiye'de ikamet edersen o sene için tc mükellefi sayılmazsın. tam tersi de doğru.
  • [silinmiş]  (07.02.16 22:46:58) 
Tam tersi de doğru ne demek? 6 aydan daha az yaşayacağım Türkiye'de bu sene. Sayılmıyorum o zaman anladığım kadarıyla?


  • stanhiver  (07.02.16 23:05:33) 
sayılmıyorsun.

tam tersi de doğru = vice versa.
  • [silinmiş]  (08.02.16 09:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.