[]

Bir iş fikri sorusu ?

selamlar.

bir arkadaşım istanbul tahtakalede telefon kapağı satışı yapıyor. tahtakaleyi bilirsiniz ticaretin merkezi. doğal olarak orada perakende olarak bu işi yapıyorlar. bana da tavsiye etti iyi para var bu işte gibisinden.

hatta bir dükkan buldu. bakırköy tarafında, orta yoğunlukta insanların gelip geçtiği bir dükkan. içi tamamen temiz, masrafsız. Daha önce pizzacı ve kuaför olmuş tutmamış. 1500 tl kirası var. dükkanın içi nasıl desem kum saatini bilirsiniz aynı onun gibi. girişinden sonra dükkan biraz daralıyor sonra arkasına doğru yine açılıyor. öyle garip bir dizaynı var. ama yerler laminant, otomatik kepengi var. o sokakta iş yapar diye düşünüyorum. ama aynı sokakta iki tane telefon kapağı satan dükkan daha var.

şimdi dilemma kısmı geliyor;
benim aynı zamanda annemle birlikte açmış olduğumuz bir büromuz var. bir han içinde 500 tl kirası var. annemin kendi işi var ben ise çalışmıyorum , emlakçılık kursuna gittim fakat emlakçılık nasıl yapılır pek bilmiyorum bulunduğumuz handa da zaten emlakçılık yapılmaz. annem internetten buluruz falan diyor.

Şimdi ben anneme dedim ki o dükkana geçelim zaten 500 tl veriyoruz. 1500 veririz zaten bir şekilde kira falan çıkar. parada kalır. günde 10 kapakla kira ve masraflar çıkıyor 20 kapak satarsan epey karlısın çünkü 15 tllik bir kapak 1e 1 kar veriyor. bu arada ticaretten de pek anlamıyorum yaptığım iş değil. ama oturup telefon kapağıda satarım yani zor değil. tedarikçi de var.

yalnız burada iki nokta var.

birincisi bu kapak işi için para gerekiyor 20-30 bin tl kadar. ve batırırsam hem anneme mahcup olurum hemde epey zarara girerim. sonuçta bizim düşündüğümüz emlak işinde pek sermaye gerekmiyor.

ikincisi arkadaşım özellikle bu dükkanı tut, her türlü yardımcı olurum falan diyor ama onun da bu kadar yardımcı olmak istemesinin altında bir şey vardır diye düşünüyorum. çünkü hem kendisi hem ortağı gelip dükkanı bana yağlayıp balladılar burası kesin iş yapar şu bu dediler. ama ben arkadaşıma gel beraber yapalım dediğimde bende borç çok para koyamam diyor. zaten tahtakaledeki işini bırakıpta gelemez. iş gücü de sağlayamaz yani. belki diyorum tedarikçiyle anlaştı normalde 5e gelen malı bana 7e vericekler aralarında anlaşacaklar. sizce böyle bir durum olabilir mi? Adam bir de liseden beri arkadaşım ama sonuçta ticaret yapan adam bu işin kurdu olmuş

öte yandan bulunduğu sokak trafiğe açık olan ve az çok insan geçen bir yer olan sokakta 1.500 tl kirayla sizce kapak satışından para kazanılır mı. fikirleriniz nelerdir?

 
Aaah ah, öyle "her gün şu kadar satsam" diyorsun ama avcunu yalıyorsun. Hayal ettiğin gibi olmuyor o işler. Arkadaşının da kesin menfaati var bu arada. Tek seferlik de olabilir, sürekli de olabilir.

Sadece kılıfa odaklanma, takı toka gibi bir yer de olabilir. Zarar etmeyi, batmayı göze al. Ticaret böyle bir şey.
  • yirmisantim  (07.02.16 22:14:20) 
Arkadaşının fiyatını test edeceksin birgün ona haber vermeden 3-4 kapakçıya fiyat sor arkadasın dediği ile karşıla


2. Olarak o dükkana git Komşuları vardır muhakkak bi yokla onları..zarfla dükkanın bir zaafı sıkıntısı var mı bazen neler neler oluyor

Bir de klasik olacak ama ticarette kimseye güvenme

Şansın bol olsun..
  • mustancigano  (07.02.16 22:14:41) 
Selam.
Tutmayın ve o işe girmeyin. Bu şekilde zarar etme olasılığınız çok yüksek.
Kapak işinde değilim ama ticaretle uğraşıyorum. O arkadaşın da gerçek bir tacir olsaydı ya dükkanı açar başına sizi koyardı ya da ortak olurdu.
Bu piyasada şunlardan çok görüyorum, yüklü mal gelir, mal erimez ya da satamazlar. Birine ön ayak olalım diyerekten mallarını satarlar o dükkana. Yeni ellerindeki eritmek amaç. Bulaşmayın. Arkadaşınızı da silin. Biz böylelerini muhattap bile almayız.
  • Frederick Co  (07.02.16 22:15:46) 
1. arkadaşla iş yapılmaz.
2. bilmediğin iş yapılmaz, hele ticaretse hiç yapılmaz.(batmayı göze alırsan başka)
3. günde 10 kapla kira çıkar diye iş planı yapılmaz.
  • kuzey li  (07.02.16 22:20:22) 
O para gidince kötü duruma dusecekseniz girmeyin, arkadaşla is yapmayın


  • imparatorolmayikolaymisandin  (07.02.16 22:51:48) 
emlak işinde sermaye gerekmiyorsa batsan bile sonrasında bu işe kafa patlatabilirsin

arkadaşın üç kağıt peşinde olabilir. sokaktaki diğer 2 dükkan rakibinden mal alıyodur da piyasayı kırmak için özellikle seni bu işe sürüyor da olabilir. ayrıca günde 10 kapak satsam diye hesap yaparsan o iş yaş. her zaman ikinci bi gelir kapın olacak. o yüzden o dükkana bi de sahibinden gibi internet şubesi açman lazım. kargoyla anlaşma imzalayıp buradan da iş kovalaman lazım.
  • KidLazer  (07.02.16 23:29:54) 
arkadaşınla anlaş, onun distribütörü gibi ol. yani sen yüklü mala girme. o gelsin senin dükkana yığsın malı, senin satışından kar alsın. kar ortağı olsun ilk etapta. bi kapaktan 10 lira kar ediyorsa 5-5 bölüşün yani. sonra işi öğrenince hangi malın ne hızla satıldığını falan kavrayınca biraz para da kazanınca kendi riskini alırsın.


  • icim urperiyor  (08.02.16 01:21:17) 
satacağınız kapaklar muhtemelen taklit marka olacak. peki olası bir şikayet sonrası arama el koyma kararları ile iş yerinizde işlem yapıldığında ne yapacaksınız? hem mallarınız gidecek, hem de hayalleriniz. ayrıca ceza da alırsınız. taklit marka olayına dükkan tutarak girmeyin.


  • Improbable  (08.02.16 08:31:17) 
bence internetten satışla başla dükkan masrafı yapma. baktın iş iyi gidiyor dükkana geçersin.


  • yue  (08.02.16 08:48:48) 
e hazır ticareti olan arkadaşınla ortak gir madem herşey hazır? adam bi 20bin ateşlesin, sen de koy bi 20, ortaklaşa yapın.

girmeyip sade seni sokmaya çalıştığına göre sence de bi pislik yok mu?
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (08.02.16 08:56:54) 
eskiden yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşımız diğer arkadaşıma süper bir iş gibi gizli gizli 70.000 tl lik fırça ve tarak satmıştı . 15.000 adet kadar 8 çeşit fırça tarak .
çok iyi bir iş diye kandırdı kimse duymasın falan dedi . benim arkadaş da babasından borç para alarak tarakları aldı . biz bilgisayarcıyız taraktan ne anlarız dedim duyunca .kuaförlere ve toptancılara tanesini 15 tl den satarsın demiş arkadaşım da inanmış . aylarca uğraştı sonunda eminönünde bir toptancıya aldığının daha altına vermek zorunda kaldı 6 aylık çek kabul etti parasının yarısından fazlası çöpe gitti yani .
araya giren arkadaşımız güzel kar etmiş .
bu işten sadece o para kazanmış . satılmayan tercih edilen modellermiş .

* sana ısrar eden arkadaşım sağlam para kazanacaktır .
  • devilone  (08.02.16 09:55:43) 
yapacağınız çok net bir şey var.

kapak satan arkadaşınızın yanında 2 ay çalışacaksınız. ondan sonra iş kuracaksınız.

çok net yani.. öyle kulak dolgunluğu ile işe girilmez.
  • dedim dedim de kime dedim  (08.02.16 10:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.