[]

kanal tedavisi kaç seans sürüyor?

devlet hastanesine gidicem de kanal tedavisi için. daha önce olmadım hiç. genellikle kaç seans sürüyor? seanslar arası kaç gün boşluk oluyor?




 
dişe göre değişiyor. sinirlerden iyice temizlenmesi gerekiyor. en az 2 seans ama dişe göre 3-4-5 de olabilir.
bende 3 seans da 1 er hafta arayla yapıldı.

  • hoikam  (07.02.16 18:29:06 ~ 18:29:36) 
o birer haftalık arada dişin durumu nasıl oluyor peki? mesela benim sol üstteki bir dişe yapılacak kanal tedavisi ama ondan sebep sol tarafla su bile içemiyorum. o aralarda nasıl olacak o dişin durumu?


  • oymak beyi  (07.02.16 18:31:00 ~ 18:31:09) 
dişe delindikten sonra içine antibiyotik konuluyor. daha sonra bir dolgu maddesi ile kapatılıyor (sakızdan hallice). 1 hafta dedim ama dişe göre değişebilir. fazla enfeksiyonluysa antibiyotik fazla konulup bu süre uzayabilir.

ilk seansda sinirlerin büyük bir kısmı alındığından ağrın geçecektir. ilk seansdan sonra ağrı falan kalmaz.
  • hoikam  (07.02.16 18:34:36 ~ 18:35:02) 
peki o kısımla yemek yenebiliyor mu?


  • oymak beyi  (07.02.16 18:41:34) 
yenebiliyor. fakat sert seyler yemeyeceksin tabiki. ayrica orayi da kullanmak zorunda degilsin bu sure icerisinde


  • tranceforresuminglife  (07.02.16 18:46:08) 
aynen sakiz cigneme. o tarz baska birsey de cigneme. sert seyler yeme orayla birsey olmaz


  • tranceforresuminglife  (07.02.16 19:18:13) 
Kanal tedavisi tek seansta da bitirilebilir. Bu dişinin hala canlı olup olmamasıyla alakalıdır. Eğer çürük çok yaygın ve dişin ölmüş ise ağrın olmayana kanaldan kökü koku, irin gelmeyene kadar seanslar uzatılır. İki seans arası 1 hafta boşluk konulur genelde ama daha uzun süreler de olabilir. Geçici dolgun ağzında durduğu sürece seanslar arası sürenin uzaması çok problem yaratan bir durum değildir. Soruna gelecek olursak eğer dişin ölüyse 2-3 seansta biter tedavi. Eğer daha çok yayılmamış bir çürükse tek seansta biter


  • melankolikbirinsan  (07.02.16 20:11:38) 
@melankolik tek seansta biten kanal tedavisi gormedim :)


  • tranceforresuminglife  (07.02.16 20:15:07) 
@melankolikbirinsan haklı.

tecrübelerini paylaşmak güzel şey de başına gelmeyen ya da duymadığın şey yanlış diye düşünmek yanlış.

1 seans da sürebilir 5 de. ama genellilkle dersen 2 seans. seans arası boşluk da genellikle 1 hafta denir. ama bunlar hep hastadan hastaya değişen şeyler.

komşuma bu ilaç iyi gelmiş ben de aldım diye kafalardan burada da çok maalesef, en azından niyetleri iyi.
  • bir ileti paylastim  (07.02.16 21:43:55) 
benim dişimde gizli çürük vardı. içten baya baya çürümüş diş ölmüş dedi doktor.
yarım saatte kanal yaptı ve bitti.

  • jrixy  (07.02.16 23:14:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.