[]

borderlinxten anlayan var mı?

bi grafik tablet getireceğim bu yolla. alet 60 dolar ama en fazla yarısını verebilirim kargo için. böylece ürün türkiyeden 3/1 fiyat ucuza gelmiş olacak daha fazlasını kabul edemem.

bunun için borderlinxin chatiyle konuştum şu tableti hesaplar mısın dedim 20 dolar falan çıkardı ama vergide çıkardı. fiyat baya baya arttı yani.

bu olaylardan hiç anlamıyorum anlatır mısınız bana. ben sadece gönderim parası ödeyeceğimi sanıyordum. ürün gayet ucuz 60 dolar neden vergi ödemek zorundayım? 100 dolar altı ürünlerde bişey bişey oluyordu. ona dahil olmuyor mu bu?

 
:D. 75€ altında bir şey olmuyor, ayrıca kargo parası etki etmiyor 75€ limite. Yani 60$ üzerinden olursa vergi olur ki onu da ödemiyorsun zaten.


  • buckminster  (07.02.16 16:02:58) 
peki şimdi bu 60 dolarlık ürün bana sadece shipping cost ile mi gelecek? eğer öyleyse süper..


  • freetakilir  (07.02.16 16:05:55) 
Dolar olarak sınır 84-85 dolara geliyordu galiba, dolar/euro paritesi ile hesaplanmalı.

Yüksek ihtimal amazondan alıyorsunuz ve yine yüksek ihtimal amerika içi ücretsiz kargo ile borderlinx adresine teslim edilecektir, onlarda türkiyeye söyledikleri kargo ücreti ile yollarlar, ek vergi çıkmamalı.
  • atom karincanin torunu  (07.02.16 17:48:17) 
hangi yolu izlemeliyim hocam? evet amazondan alacağım. mesela amazon>usa borderlinx>ben ile amazon>germany borderlinx>ben arasında bi fark var mıdır acaba?


  • freetakilir  (07.02.16 19:48:34) 
Şöyleki usa'de yüksek ihtimal eyalet vergisiydi sanırım(vat) hesaplanmıyor adres girilmeden, eğer vat varsa onu da hesaplamalısın.

de sitesinde vat dahil fiyat görüntülenir, eğer almanya sitesi uygunsa yine ben almanyadan alırdım, borderlinx tipi şeyler hiç kullanmadım ama belki daha ucuz tutar yakın olduğundan, hiçbir şey olmasa daha çabuk gelir. Hesabını yapmalısın.
  • atom karincanin torunu  (07.02.16 21:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.