[]

Muaf dersler dışında ortalama kasmak?

Arkadaşlar bu dönem sonu 2. Dönem sonunda Edebiyattam Türkçe Öğretmenliği bölümüne geçeceğim Merkezi Yerleştirme Puanımla neyse ben şimdi 2. Sınıfım ve 1. Ve 2. Sınıftan muaf derslerim olacak 1. Yılımda 4 dersim muaf geriye 5 dersim kalıyor şimdi ben 5 dersle 2.70/2.80 ortalama yapabilir miyim? Çünkü gittiğiö şehir Erzincan'dan, Hatay'a geçmek istiyorum da. 5 ders ile ortalama zorlayacak gibi muaf dersler hiç mi etki etmiyor?




 
Hatay'da muaf oldugun derslerin karsiliginda notlar veriliyor. Ornegin, sen dersten 75 ile gectin diyelim, Erzincan'in yonetmeliginde bu BB'ye karsilik gelsin. Hatay kendi yonetmeligine bakiyor, 75 BA'ya karsilik geliyor diyelim, seni o dersten BA ile gecmis sayiyor.

Biz oyle belirledik ogrenci notlarini ve mumkun olan en yuksek harf notunu verirdik. Hey gidi gunler...

Soyledigim sey Fen-Edebiyat'ta gecen sene uyguladigimiz sistemdi, degistigini sanmiyorum ama bir web sitesini karistir istersen.
  • evrim halkasi  (07.02.16 14:29:59) 
@evrim halkası ben Mersin/Edebiyat 2.sınıftan bu sene yani seneye Türkçe Öğretmenliği'ne geçiyorum. Tekrar 1.sınıf olacağım belki 3-4 sene kaybım olacak ama işte bu muaf derslerle ortalama kasıp önce Hatay'a sonra orada muaf derslerle ve ortalama ile üstten ders almak isriyorum olabilir mi bu?


  • le fantome de l opera  (07.02.16 14:46:29) 
Bu sorudan hicbir sey anlamadim. Ayni universitede mi gecis yapacaksin? Erzincan ne alaka o zaman? Hatay'a ne ara gececeksin?

Eger Mersin'den Erzincan'a oradan Hatay'a gececeksen, Hatay'daki durumun Erzincan'daki sisteme bagli olur. Muhtemelen yine 100 uzerinden gecme notuna bakarlar her bir ders icin. Ustten ders almanin kosullari var, belli not araliklarinda alabiliyorsun sanirim ama bunun icin yonetmeligi okumanda fayda var.
  • evrim halkasi  (07.02.16 15:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.