[]

2008 Model Notebookumu upgrade etmek istiyorum

www.istanbulbilisim.com.tr

Ürün bu. Zamanının 4 bin liralık hp laptobu. Bende ikinci el olarak almıştım. İyice kenarda köşede duruyor 18 inçlik full hd ayı gibi notebooktur kendileri. Wirelessı sıkıntı yapıyor arada sırada başka bişeysi yok.

Şimdi Akşam arka kapağını bi söktüm. 2 tane 250gblık sata hdd vardı. Bunların birini cıkarttıp yerine ssd almayı düşünüyorum. Birde 2*2 den 4 g rami var bunuda 8 gbda cıkartmayı dusunuyorum. Ekran kartını değiştiremem galiba gerçi bilmiyorum sanki modüler gibi bişeydi.

Sizden yardım bekliyorum.

bu işi ucuza halletmek istiyorum. yani win 10 yükleyecegim. SSD olarak ne almalıyım. yani 60lık bile iş görür. Ama hangi arayüzle hangi modeli tavsiye edersiniz neye dikkat etmem lazım. Birde nasıl ram almam gerekir özellikle ram konusunu hiç bilmiyorum. Her model olurmu ankarat neyi destekliyor. Yardım edin yaw.

 
250 gblık iki tane hdd ilk defa görüyorum. neresine sığdırmışlar ki onu?

ssd olarak biz şunu alacaktık ama daha almadık. burda birçok kişide bundan olduğuna eminim. amazonda 84 dolar. www.akakce.com
  • supergirl  (06.02.16 16:39:28) 
2,5 inçlik hocam ufacık bişey. 250 gb fazla soyle 120 gb iş görür.


  • myopati multi minicore  (06.02.16 16:48:13) 
amazona bak. oradan ssd ve ram alabilirsin. beğendiğini tr fiyatı ile karşılaştır. ona göre al ayrıca 10 dolar kod aldığında 5 dolarda uygulamayı indirdiğinde veriyor.


  • protrek  (06.02.16 16:49:44) 
bi hdd bi ssd al, 120gb ssd ucuza bulursun. üzerine işletim sistemi ve en çok kullandığın 3-5 programı kurarsan senin işini görür. bi de 500gb hdd alırsın, hem yerin olur hem de az da olsa 480gb ssd'den ucuza gelir.

ram'in anakartına uyumlu olması lazım, eski anakartlar yeni nesil ram'lerdeki saat hızlarına yetişemiyorlar genelde. anakartın 1300mhz destekliyor mu ona bak, en çok kullanılan ve ucuza bulabileceklerin bu hızda çalışır.

ekran kartını değiştirme ihtimalin çok düşük, sadece belli başlı çok kuvvetli dizüstülerde oluyor o iş; yine araştırman lazım.
  • baba jo  (06.02.16 16:51:43 ~ 16:52:27) 
şimdi 2 tane prntscr.com fotosu burda 250lilik hdd olunca birine ssd takarım diğeri durur. Peki anakartıma uygun rami nasıl bulabilirim 8 gb ta kadar destekliyormuş .İçinde bulunan şunlar prntscr.com Ekran kartı değişmesin madem.


  • myopati multi minicore  (06.02.16 16:59:47) 
ddr2 800 mhz gibi görünüyorlar. speccy diye bir program var onu yükle, orada ram kısmında yazar. öyleyse ddr2 800 mhz 4gb ram diye ararsın.


  • baba jo  (06.02.16 17:07:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.