[]

Balık yağı için öneri

Arkadaşlar balık yağı kullanmaya başlayacağım. Ancak kapsülleri çok büyük oluyor ve ben kullanmaktan hoşlanmıyorum. Bunun şurup formlarını görüyorum ancak bunlar yetişkinler için yeterli DHA-EPA değerlerini taşıyorlar mıdır acaba ?




 
Türkiye'deysen eğer alacağın iki marka var: New Life EFA serisi ve Ocean Plus. IFOS onayı olan sadece bu markalar var, diğerleri çöp. Alacaksan ona gör. İkisi de toplamda 2 porsiyon alındığında günlük Dha-Epa değerine ulaşıyor.


  • angelus  (06.02.16 15:42:06) 
Carlson Omega-3 Balık Yağı ürününe baktığım zaman New Life EFA'nın tüm değerlerini en az 2'ye katladığını görüyorum.

Toplam Omega-3 yağ asidi: 1600 mg
EPA (EicosaPentaenoic Acid): 800 mg
DHA (DocosaHexaenoic Acid): 500 mg
Diğer Omega-3 yağ asitleri: 300 mg
Doğal E Vitamini: 10 IU

Bana çok tatmin edici geldi, siz ne dersiniz ?
  • memories  (06.02.16 15:46:36) 
IFOS onayı var mı yok mu ona bak. Varsa eğer onu al, yoksa eğer o değerlerin hiçbir anlamı yok. Bir de o değerler genelde bir porsiyonun değerleri olmayabiliyor. Ona da dikkat etmek gerek. Yani Dha-Epa değerlerinin vücutta işler hale gelmesi için ayrı ayrı 1 gram olması gerekiyor. Burada da gördüğün gibi ikisinin tek porsiyonu 1 grama ulaşmıyor. Yani mecbur 2 porsiyon alacaksın. Öyle olunca markaların bir farkı kalmıyor.


  • angelus  (06.02.16 15:52:31) 
dandik olanlarda çinko bulunma riski yüksek.O yüzden aman diyeyim.Biraz pahalı olsun ama güvenilir olsun.Ben de New Life ve Almanyadan aldığım bir balık yağını kullanıyorum.


  • turkuaz  (06.02.16 15:54:18) 
Değerler 1 kaşık içinmiş yani 5ml için. IFOS sitesinde de onay almış bir marka.

IFOS değerlendirmesi : goo.gl

Linki koyuyorum ki sonradan araştıracak olanlar yararlansın. Carlson alacağım sanırım, teşekkürler öneriler için.
  • memories  (06.02.16 16:11:31) 
(bkz: Krill yağı)


  • faraton  (06.02.16 17:39:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.