[]

Kiralık Evde Su Alan Duvarlar!

Herkese merhaba,

Son günlerde yaşanan yoğun fırtınada evimizin odaları ısınmaz oldu. Sonra duvarlara gözüm takıldı ve renk farkını gördüm. Bi baktım ki pencere ile duvar birleşimlerinden şığır şıpır su akıyor!
Duvarların rengi su aldıkları için değişmiş.. Hele tam çalışma masamın dayandığı duvarda boya 40 cm genişliğinde yerden tavana kadar gitmiş durumda..
Her tarafım sızlıyor meğerse bundanmış! Yatak odası camı bile su geçirmiş..

Ne yapmak lazım? Ev sahibine durumu nasıl açıklamak gerekiyor?
Prosedür nedir bu işlerde?
Fotoğraflar:

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

 
bu fotoğraflarda görülenler dışarıdan gelen sudan kaynaklı değil.
pencere kenarındaki ıslaklıklar camın yüzeyinde yoğuşup su haline gelen su buharı kaynaklı. mekanın havasındaki nemin arttığında, nemin fazlasının mekanın soğuk yüzeylerinde buhar halinden sıvı hale geçmesi olayı. aynı yoğuşma duvarlarda olduğunda da duvarlardaki ıslaklıklar oluşur.

zaman zaman mekanı havalandırıp havadaki fazla nemin dışarı atılmasını sağlarsanız yoğuşma daha az olur. denizliğe toz bezi ya da eski atlet gibi bişeyler koyarsanız, biriken suyun sızıp duvarı ıslatmasının önüne geçer bir miktar. duvarlardaki yoğuşmayı çözmek için dış cephe yalıtımı yapılması lazım.
  • manuel mandalina  (06.02.16 14:58:59 ~ 15:01:40) 
@manuel mandalina: Bundan önceki yoğun kar yağışlarında odadaki sıcaklık farkı daha fazlaydı. Hiç böyle bir durum olmadı. Ek olarak bu son fırtınada bir anda duvarlarda su belirdi. Kuzeye baktığımızdan yağmur direk bize geliyor.
Farklı odalarda cam kenarları ve duvarlarda olduğundan sanki su içeri kaçıyormuş gibi geliyor bana..

  • quaker  (06.02.16 15:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.