[]

Türkiye'de stajyer maaşı

Yabancı uyruklu birisine, Türkiye'de staj yaptığı süre boyunca ne kadar maaş verilir acaba? TC vatandaşı olanlarda durum nasıldır? Bi bilen?




 
Universite ogrencisiysen en fazla asgari veririler turke yabanciyi bilmiyorum


  • condom kurşunu  (06.02.16 10:06:56) 
Universite stajinda para vermek zorunda degiller. Sigorta yatar. Çoğu yer de vermiyor zaten. Ama uzun donemse asgari falan verebilirler. Turklere boyle. Yabancilara daha fazla ayrimcilik varsa aglarim zaten.


  • rayde  (06.02.16 10:23:34) 
Sigorta yapıp 360-400tl falan veriyorlardı. Asgari ücret falan beklemeyin, ha 2-3 ay staj yapsanız ona "deneme süresi" diyip sonra asgari hatta şirketine göre beeeeelki biraz daha yükseğine işe alabilirler.


  • rodriguez2  (06.02.16 10:50:46) 
ne maaşı? hahaha

(anladın sen)
  • argent dawn  (06.02.16 11:05:28) 
ben iki farklı yerde staj yaptım, ikisinde de asgari ücretin üçte birini verdiler. sanırım buna dair bir kural var daha azını veremiyorlar. ama 2 bin 3 bin veren şirketler de var tabi.


  • king lizard  (06.02.16 11:46:56) 
asgari ucret.


  • anonymice  (06.02.16 12:04:49) 
6111 sayılı kanun derki; "İşletmelerde meslek eğitimi gören örgün eğitim öğrencilerine, asgari ücretin net tutarının yirmi ve üzerinde personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 30’undan, yirmiden az personel çalıştıran işyerlerinde yüzde 15’inden, aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde 30’undan aşağı ücret ödenemez.”


  • koskoca kirpi  (06.02.16 16:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.