[]

Pasaport maliyeti ve Yunanistan'da tatil yapmak,

Selam ahali;

Pasaport çıkarmak kaça patlar?
Sadece tatil amaçlı gidersek Yunanistan vize istiyor mu?
Vizesiz gitmek mümkün mü?

Eşim ve ben gidersek cepte ne kadar para olması lazım?

 
yunanistan tabi ki schengen istiyor da, adalara gunluk gidilebildigini duymustum vizesiz (ama pasaportla)
pasaport ve vize fiyatlari google da direk geliyor bi zahmet

  • jedilance  (05.02.16 22:40:25) 
Yunanistan vizesi 80 Euro. 60 Euro vize için 20 Euro da aracı şirket Kosmos'a ödeyeceksiniz kişi başı. Pasaport da süresine göre değişir. Ona da 250 lira de ortalama olarak. Yunanistan Türkiye'den daja pahalı bir ülke. En ucuz restoranda yemek 7 Euro. Sonra bunları ikiyle çarp iki kişi gidecekseniz.


  • Traveller  (05.02.16 22:53:09) 
-Eğer yeşil pasaport almaya hakkınız yok ise bence minimum 10 yıllık pasaport çıkartın. 2016 fiyat 620 lira.
-Yunan konsolosluğu 2 yıl ve altı pasaportlara maksimum 3 aylık schengen vizesi veriyor. vize ücreti bu aralar dalgalı. 275tl vfs denilen şirkete veriliyor. Evraklarınızı başka bir şirket hazırlasın size destek olsun istiyorsanız 50 lira gibi bir hizmet bedeli var. Bunun yanında 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırın. 5-10 euro civarı.

-Yunanistan'da gitmek istediğiniz bölgeye göre maliyet çıkarılabilir. Eğer istanbuldaysanız ilk önce arabanızla Dedeağaç'ı ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Ben araç kullanmak istemiyorum veya aracım yok zaten derseniz eğer farklı yerleri gezebilirsiniz.
-Yemeğin Türkiye'den daha pahalı olduğu söylenmiş ama, Ahtapot kızartması, mezeleri, kalamarı, balığı tam anlamıyla büyük porsiyonlarla yediğiniz akşam yemeğinde uzoyu'da işin için kattığınız zaman 30 - 40 euro arası fiyat ödüyorsunuz. gidip 1 euroya adana kebap da yiyebilirsiniz.

isterseniz yeşillendirin, yardımcı olmaya çalışayım.
  • hippokondriyak  (06.02.16 12:10:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.