[]

I believe that our team will win.

oradaki that'e çok gerek var mı? konuşurken falan kullanılıyor mu bunlar? anlamı etkilemiyor çünkü. (sanırım)

yds si falan 90 lık arkadaşlar bile tam bilmiyor o that'in tam manasını.


 
İstersen vurgulamak için kullanırsın, that'ten sonra duraklama olur ve dinleyenlerin dikkatini çeker. That'i kaldırınca takımın kazanacağına dair vurgu da azalıyor.

Edit: YDS'den 90 alıp İngilizce konuşamıyor da olabilir bu kişiler. YDS, İngilizceyi ölçmek için ne yazık ki iyi bir sınav değil. ÖSYM de bunun farkında sistemi değiştirmeye çalışıyor. Bir arada YDS 100 ile IELTS 9'u eşleştirmişlerdi. Yok YDS 95 ise IELTS 8.5 mu neymiş! Neyse ki kaldırdılar bunu sonra.
  • Traveller  (05.02.16 22:18:13 ~ 22:20:14) 
olabilir haklısın belki de that'leri kullanıyor fakat bir öğretici gibi manasını bilmiyor olabilirler.

sonuç itibariyle bunlar; olmazsa olmaz değil fakat vurgu değeri taşıyor sanırım.
  • kupigometa  (05.02.16 22:22:54) 
o "that" tamamen ingilizce'nin kendine has bir özelliği.
her ne kadar bire bir karşılamasa da, türkçe şöyle düşünebilirsin:

inanıyorum ki, takımımız kazanacak.
inanıyorum, takımımız kazanacak.

görüldüğü gibi birincide vurgu daha fazla.
ayrıca, "i believe that" ingilizce'de genel kullanılan bir kalıptır. o şekilde standart başlarsın, sonra inandığını söylersin. dediğim gibi, çoğumuz kullanırız ya, "inanıyorum ki, bir gün şans bize de gülecek".
tam olmadı ama neyse :) anlatabilmişimdir umarım.
  • on bir  (05.02.16 22:45:57 ~ 23:19:55) 
anlatabildin @on bir teşekkürler ;)

bu arada i believe that 'in kalıp olması şanssızlık olmuş kendi adıma :))

fakat anladım, sağ ol ;))
  • kupigometa  (05.02.16 22:51:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.