[]

yillik izin hesaplamasi nasil yapiliyor?

kafam karisti:(

kanunen 15 gunumuz var ya.

5 + 5 + 5
seklinde 3 tam hafta kullanabiliyor muyuz?

bi de

cumartesiden baslayip pazar aksamina dek kullanmakla carsamba'dan carsamba kullanmak arasinda bi zararimiz oluyor mu kanunen?

 
kanunen 14 gün öncelikle.
biri on günden az olamaz diye geçiyor sanırım. ama işverenle anlaşıp istediğiniz gibi bölebilirsin, uygulama genelde bu şekilde.

bahsettiğin şekilde 5 gün izin alıp 1 tam hafta kullanırsın tabii. son dediğini hiç anlamadım.
  • freya  (05.02.16 14:14:37) 
kanunu bilmiyorum.

bizde şöyle:
1- en az 10 gününü bir defada kullanacaksın, geri kalan 5i istediğin zaman kullanabilirsin(bir kere 2 hafta tatile çıkacaksın yani).
2- cumartesi iş gününden sayılmaz, 9 günlük tatil için 5 iş günü iznini kullanırsın(çarşamba-çarşamba kullanınca haftasonuyla bağlayamıyorsun sadece, başka bir negatifliği yok).
  • fakyoras  (05.02.16 14:14:48) 
arka arkaya getirirsen haftasonları sayılacağından 3 tam hafta değil, çıktığın günü takiben 15 gün kullanabilirsin. ancak, haftayı tamamlayıp cuma akşamından itibaren çıkıyor isen, izin başlangıcı bir sonraki haftanın pazartesinden başlar.

örneğin bu akşam itibariyle mesaini tamamlayıp izne çıkıyorsun diyelim; iznin pazartesiden başlamak üzere 23'ünde iş başı yapmalısın. çarşamba'dan kullanırsan, bir sonraki haftasonunu da içereceği için 7 tam gün kesilir. oysa ki cuma gecesi başlayıp bir sonraki pazartesi işbaşı yapar isen 5 gün kesildiği halde 9 gün tatil yapmış gibi olursun.

yukarıdakiler haftasonu çalışmadığın ve iznini kafana göre bölüp parçalayarak alabileceğin varsayımı ile yazılmıştır. memuriyette çoğunlukla böyle.
  • manuel mandalina  (05.02.16 14:28:04 ~ 14:29:20) 
kanunen 1-5 yıl için 14 gün izin hakkı vardır.

izin günlerinde işgünü sayılır. hafta tatili izin gününden sayılmaz (çalışılmış gibi kabul edilen izinlerden olduğu için)

normal şartlarda cumartesi de işgününden sayılır. pazar sayılmaz. işyeri haftada 5 gün çalışıyor olsa bile cumartesi yıllık izinden düşülür. işyeri uygulaması olarak işveren cumartesiyi işgünü olarak saymayabilir.

yıllık izin bir bölümü 10 günden az olmamak şartıyla en fazla 3'e bölünebilir. bu kanuni bir zorunluluk olsa da uygulamada yeri pek yoktur.
  • sijwocaq  (05.02.16 14:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.