[]

Niye acıkıyorum ben?

Yeme düzenimi uzun zamandır değiştirmedim, her gün hemen hemen aynı miktarı yiyorum ama birkaç haftadır yemeklerden bir saat sonra sanki yemeği yiyen ben değilmişim gibi kıvranıyorum. Kahvaltıyı peynirli yapmıştım, öğlen mercimek çorbası, nohut ve yoğurt yedim. Karbonhidrat pek kullanmıyorum. Normal, kocaman öğün; öyle az da yemedim ama şu an kıvranıyorum açlıktan.

Susuzluğun verdiği histir diye gidip su içtim iki bardak, sulu aç hale geldim.
İnsülin direncim, vb. yok; yeni ölçtürdüm. HOMA-IR değerim 1.28. Açlık şekerim 70 civarı.
Midem büyüdü desem, hangi ara ve neden?

3:30 gibi bademli yoğurdum var ama o zamana kadar kıvranacağım ve yoğurttan 10-15 dakika sonra akşam yemeğine kadar yine kıvranacağım. Öyle böyle değil, otursam bir öküzü tek başıma götürebilecek gibi açım, hemen hemen her gün böyle.

 
Bazen bana da oluyor, regl donemimin yaklastigi zamanlarda daha da fazla. Ben bu durumlarda acliktan kivranmak yerine canim yemek istiyorsa yemeyi seciyorum, tabi abartmadan. Ama sonucta vucudun boyle bir sinyal veriyorsa demek ki ihtiyaci var. Benim ozellikle karbonhidrat istiyo mesela canim. Ben de yiyiyorum :)


  • balpolen  (05.02.16 13:20:10) 
Regl olsa birkaç haftadır sürer miydi ki?


  • aychovsky  (05.02.16 13:23:16) 
Surmeyebilirdi ama belki de sen vucuduna cevap vermedigin ve direnmeyi sectigin icin o kadar suruyordur, bilemiyorum


  • balpolen  (05.02.16 13:24:38) 
D vitaminine bir baktirabilirsin.
Metabolizma hızına baktirabilirsin.
Bir de en önemlisi kafandan yemek fikrini çıkar bence.
  • elchechihiro  (05.02.16 13:35:40) 
Madem düzenli ve temiz besleniyorsunuz, vücut böyle istediği zaman vermek gerekir diye düşünüyorum. BENCE tabii. Bana olsa, insülinde vs bir sıkıntı yok, demek ki vücudun bir nedenden ihtiyacı var derdim.


  • inawen  (05.02.16 13:36:18) 
Su içmeme derdim hiç olmadı, daha şu saate beş bardağı devirdim. Acaba fazla mı içiyorum?

Hayatımda şöyle değişiklikler oldu. Üç hafta önce bir tane, geçen hafta başka bir tane ben aldırdım. İlk ben lazerle, ikincis kesilerek alındı. Meğer de benim o plastik cerrahi ipliğine alerjim varmış, o bölgede minik bir alerji ile uğraşıyorum bir haftadır. Her seferinde hareket yasaklandı ve 10 gün sporu bıraktım. Vücut "Madem spor da yapmıyorsun, battı balık yan gider, ye gitsin" mi diyor ki?

Vitamin kullanmıyorum, çok ölü olursam bir tane düz Supradyn atıyorum ama onu da yapmadım bir buçuk aydır falan.

Şu dönemde stres yapacak gibi bir şeyler oldu ama bu aralar öyle kötü de değilim. Hadi hayırlısı.

Yemeğin kendisini düşünmüyorum da, açlık dürtüyor. Normalde sallamam o duyguyu, bugün çalışmakta zorlanıyorum.

Metabolizmam kaplumbağadan daha hızlı. Sporsuz 1200-1300 civarı, sporla 1400 falan oluyor.

D vitaminine baktıracağım.
  • aychovsky  (05.02.16 13:52:23 ~ 14:02:00) 
Valla vucudunu dinle. Normal disi bi istah soz konusuysa saglikli atistirmaliklarla bastirmaya calis. Benim mesela b vitaminim dusunce canim deli gibi tost ceker (cunku ekmekler b vitamininden zenginlestirilmis). Tost yerine supradyn alinca geciyordu o aserme olayi


  • la noix  (05.02.16 14:08:14) 
Ya aslında B12'ye de baktırayım ben, bu aralar bir mallaşma da var zaten.

Şu an vücudu anlamaya çalışıyorum, canımın ne çektiğini bulacağım. Mutfakta yiyeceklere bakıyorum "O mu, bu mu" diye :)
  • aychovsky  (05.02.16 14:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.