[]

Bozuk Iphone 5 i ne şekilde değerlendireyim, nasıl satayım, ya içindekiler?

Selamlar efenim,

Geçen yaz Endonezya'da dallama bir telefoncu tarafından bataryası değiştirilirken hacamat edilen Iphone 5 64 gb telefonu burada servislere götürdüm, bazıları hiçbir halt anlamadı, sorunu ne bulamadı, bazıları "abi bunu sen at" dedi, apple yetkili teknik servisleri ise cihaz türkiye den satın alınmadığı (ABD'den geldi) için ve zaten garantisi bileli de 6 ay olduğu için ve daha cihazı yetkili olmayan Apple servisinde tamir etmeye çalıştırdığımdan dolayı kabul edemeyeceklerini söylediler.

Şimdi bu alet açılıyor, elma geliyor daha sonra bu elma solup ekranda çizgiler bırakıp tekrar boot etmeye başlıyor, yine elma yine solma vs bu tekrar edip duruyor. Batarya değişimi sonunda olmuştu bu arıza, herif eski orijinal bataryayı tekrar taktı ama sorun değişmedi.

Şimdi sorum şu;

Büyük ihtimalle bu telefon yapılamaz bu saatten sonra ama benim içerisinde o kadar fotoğrafım, notlarım, bilgilerim falan var, bunların hepsi yedekli icloud'da, hepsi kurtuldu sorun yok ama ben bu telefonu yedek parça niyetine satsam alacak adam bu datalara ulaşabilir mi? Benim fotolara, bilgilere, whatsapp mesajlarına falan ulaşabilir mi ? (Icloud dan bağlantısını kestim)

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne önerirsiniz, satayım mı, yaptırmaya mı çalışayım ?

 
bence tamir olur iyi bir tamirci bulursanız, ama atiyim satiyim derseniz içinizin rahat olması için, iphoneumu bul açık ise silin bütün herşey siliniyo.telefon açıldığında sıfır bir telefon gibi açılıyo. geçen hafta yaptım bu işlemi hatta (git: www.eksiduyuru.com)

sonradan aklıma geldi, silinmesi için aletin birkaç dakikalığına dahi internete bağlı olması gerekiyo.
  • greenplease  (06.02.16 11:46:25 ~ 11:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.