[]

ergen büyütmek, yetiştirmek

bizim şirkette birkadın var, ilk evliliğinden olan kızı, dedesinde ve ananesinde kalıyor. ikinci kocasıyla kızı sorun yşaıyorlarmış, burası değil beni ilgilendiren de, merak ettiğim şu;

bu kadın kızına birşey yaptırabilmek için parayı aşırı kullanıyor, şunu yaparsan sana 100 lira vericem, bunu yaparsan 300, şuraya gelirsen 600 lira vericem, sürekli böyle.. 15 yaşındaki kızda bunu sömürüyor. ya bu onlar açısından büyük bir sorun değil mi? paranın bitip tükenmesi açısından değil, kızın yetişmesi, eğitilmesi açısından.

bir keresinde kız, annesine küsmüştü, bana 1000 lira verirsen barışırım demiş. kadın da verdi.

 
o kız ileride biter. para'nın bağımlısı olur böyle yetişen insanlar, her yaptıkları şeyin karşılığını beklerler. dolayısıyla da en az çaba ile en fazla para kazanma yoluna girerler. sonu hayır olsun...


  • loveinaflipbook  (05.02.16 10:25:15) 
Yazık o çocuğa.


  • jamalbsf  (05.02.16 10:48:06) 
bence büyük sorun. kadının bir psikologla görüşüp kızıyla nasıl iletişim kurması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor.


  • peggy  (05.02.16 10:49:02) 
kız annesini atm olarka görüyor, annesi de kızını parayla yönetilecek bişey olarak. tabi mesele aralarında, bizi ilgilendirmez. ama pek önerilecek bir ilişki biçimi olmadığı kesin.

çocuğun bu yaşlarda bağımsız kişilik geliştirmesi açısından sıkıntı, ama annesi bunu düşünüp başka önlemler alıyor olabilir.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (05.02.16 10:50:56) 
hiç bu kadar psikopat bir aile duymamıştım sanırım


  • lcha  (05.02.16 10:59:07) 
durum inanılmaz korkunç ama anlamadığım bir şey var, 15 yaşında kız 1000+600+300 tl gibi paralarla ne yapıyor? durumu en iyi olan aileler bile çocuklarına belli bir günlük/haftalık harçlık vermeyi tercih ediyor diye gözlemliyorum. pahalı hediyeler almak bile daha işlevsel, o kadar miktarda nakit parayı o yaşta birine vermek ek olarak sakıncalı. çok bildiğimden değil ama o paranın harcanacağı yerler çok hayırlı olurmuş gibi gelmiyor bana.


  • freya  (05.02.16 11:00:42) 
kız bildiğim kadarıyla özel okulda okuyor. ne yaptığını bilmiyorum, arkadaşlarına falan yediriyordur heralde.


  • füt  (05.02.16 11:05:56) 
genelde çok parası olan insanlar istedikleri hemen hemen herşeyi kolayca elde edebildikleri için, belli bir yerden sonra artık maddi şeylerle tatmin olmamaya başlarlar. o mertebeye ulaştıktan sonra artık paralarını yatırabilecekleri ilk şey uyuşturucu olacaktır.

sonu iyi bir yere çıkmıyor yani her türlü...
  • loveinaflipbook  (05.02.16 11:11:19) 
acaba anne o kadar parayı verip kontrolü sağlıyor mu bir şekilde? her istediğini kolaylıkla elde edip, üzerine sevgisiz ve ilgisiz kendi halinde büyümeye çalışıp sonunda her şeyden sıkılıp farklı ortam arayışı derken uyuşturucu vb. sıkıntılar yaşanmasın? yolun sonu kötü görünüyor. anne kontrolü ele geçirmeli uyarabiliyorsanız lütfen yapın. kızın her şeyden evvel ''anne''sine ihtiyacı var, annenin de önceliği kızının belli bir yaşa sıkıntısız bir şekilde varması olmalıdır. en basidi kuşlar bile; yavruyu iyice besleyip uçurup kendine yettiğini görmeden ayrılmaz yavrusundan. insanoğlu acayip!


  • sherosky  (05.02.16 11:11:20) 
ben uyarabilecek bir pozisyonda değilm kadını 4 aydır tanıyorum, ama şirkette başkalarına bu durumu açtığımda, ah biz kaç kere söyledik, böyle yapma böyle alıştırma diye ama başka türlü kızına ilgi gösteremiyor, muhtemelen bu şekilde annesi, kızına ilgi ve sevgi verdiğini düşünüyor, kendini bu şekilde iyi hissediyor :(


  • füt  (05.02.16 11:16:08) 
Bu aile kadınlarda duygusal zekâ düşüklüğüne çok güzel bir örnek oluşturuyor. Kızı da aynı şekilde yetiştiğinden medyada gördüğü kadınların duygusal zekâsı daha yüksek yalanlarıyla avunmasını seyrettiğim sayısız robottan biri olup çıkacak muhtemelen. Bu kadar rezil yetiştirileni de varmış demek... Fırsatçı, çıkarcı, materyalist insan çöpü olarak büyür. Kendisi içten pazarlıklı ve buna mukabil detaycı büyüyeceği için bu özellikleri de duygusal zekâ zanneder artık. Sosyal bilimler okumayıp doğa bilimlerinden diplama alırsa iyi olur. (Mat Müh vs...) O diploma yeterli sosyal sınıf farkını sağlar bir de kerizinden zengin koca bulur olur biter.


  • neotunc  (05.02.16 12:34:06 ~ 16:36:56) 
Ebeveynlik parayla olmuyor. O kiz ilerde 2000 lira maasla haftada 6 gun nasil caliscak? Annesi keske barismak icin 1000 lira vermek yerine kiziyla bir saat sohbet etmenin daha faydali oldugunu bilse.


  • turuncu sufle  (05.02.16 15:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.