[]

BES Ayrılma-Uzmanlara Soru

Babam benden habersiz benim adıma bireysel emeklilik başlatmış 5 yıl önce/yeni öğrendim, hala devam ediyor. Benim zaten üniversiteye girdiğim yıldan itibaren ödediğim bireysel emekliliğim vardı, o da sırf her ay kenara belli bir miktar para koyabilmek özel dersten kazandığımın hepsini harcamamak için açılmıştı ve ikinci bir tane olması bana saçma geliyor.

Şimdi ben bu emeklilikten ayrılmak istiyorum ama babam da ısrarla olmaz diyor. Ne yaptıysam anlatamadım mantıksızlığını. Artık emekli de oluyorlar onun ödemesini hiç istemiyorum, onu da kabul etmiyorlar. Ne yapsam da çıksam sistemden? O parayı alıp annemle babama vermek istiyorum.


 
Hesabı kapatma olayıyla ilgili bilgim yok ama aileni üzmeden halletmeye bak.
Senin bi garantin olsun istedikleri için başlatmışlar, parayı geri vermek kötü olabilir. Onun yerine çaktırmadan ihtiyaçları olan şeyleri alabilirsin bence.

  • r_u_h  (05.02.16 08:36:59) 
kapatırsan çok kaybın olur ve devlet katkısı alamazsın. bırak sürsün, onlar seni mutlu ettiği müddetçe mutlu oluyorlar demekki.

Şanslı insansın :)
  • anonymice  (05.02.16 08:43:57) 
kapatılmazsa ödemeye devam edecekler ve bence kötü bir yatırım aracı bes. onun yerine emeklilikte yazlığı yenilesinler, kendilerine bir şeyler alsınlar ne bileyim. artık çalışan benim, emekli olacaklar onlar. onların kendilerini düşünmesini istiyorum ben de, doğal olarak.


  • patiska  (05.02.16 08:50:26 ~ 09:09:56) 
boşver 5 yıl daha devam edip çık sistemden.


  • dieselsingle2  (05.02.16 09:00:55) 
içine sinmiyorsa sen de çaktırmadan evin başka ihtyiaçlarını karşıla. faturalarını otomatik ödemeye al kendine filan.


  • bordeaux  (05.02.16 09:21:38) 
İki hesabı birleştir, ödemeleri minimuma çek. Aylık 50-100 civarına çekebilirsin. Kaybın olmaz böyle.


  • [silinmiş]  (05.02.16 09:28:44) 
@douchebag en mantıklısı öyle görünüyor, kendi açtığım bes 7 yıl oldu. birleştirdiğimde 10 yılda hak kazanma kısmında bir değişiklik olmuyor değil mi? Bir de babamın açtığında doğal olarak sözleşmeyi imzalayan ben değilim, benim adıma açılmış olsa da. Birleştirme aşamasında böyle bir yetkim var mı?

@bordeaux onu zaten yapıyorum.
  • patiska  (05.02.16 09:31:58 ~ 09:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.