[]

İzlediğim dizilerin, filmlerin tam incelenmiş halini nasıl bulabilirim?

Mesela rick and morty'i izledim. Dizi boyunca olan tüm referansları alt metinleri anlamak istiyorum. Bunu google'a ne yazarak bulabilirim? metacriticten baktım hepsi yüzeysel olarak incelemiş ama ben böyle ciddi ciddi 5-6 sayfa hatta bir bölüme özel bir inceleme bulabilmek istiyorum.

İzleyen var mı bilmiyorum ama Over the garden wall diye de bir çizgi dizi var. O dizinin altında çok derin anlamlı metaforlar olduğunu az çok hissettim ama tam da çözemedim. Bunları hangi sitelerden bulup okuyabilirim? ya da hangi anahtar kelimelerle yazabilirim google'a?

Mesela dizinin hangi felsefi akımlardan etkilendiğini yazıp gerekirse referans verecek şekilde bir kaynak istiyorum.

 
over-the-garden-wall.wikia.com

En ayrıntılı bu şekilde oluyor genelde, tabi yine bu izleyicilerinin katkılarıyla büyüyebiliyor.

dizi ismi + wiki olarak aratabilirsin.
  • atom karincanin torunu  (04.02.16 23:02:37) 
over the garden wall analysis diye yazdım google'a observationdeck.kinja.com bu çıktı bilmem beğenir misin? benim bildiğim bir detay "songs of the dark lantern" bölümündeki highwayman'in cab calloway'a gönderme olması.

tv için avclub'ı seviyorum ben, biraz daha kişisel oluyor recapler ama izlediğime değişik bir açıdan bakmamı sağlıyor o güzel. bir de overthinkingit'teki cowboy bebop analizi baya efsaneydi sanırım öyle bir şey arıyorsun sen ama böyle şeylerin olduğu tek bir site yok tek tek araştırıp bulman lazım, forumlarda reddit'te tumblr'da falan dolanacaksın yani.

edit: meta diye de aratabilirsin ama büyük ihtimalle senin istediğin gibi full analiz bulman zor herkes bir ucundan tutup başka şekilde bakıyor olaya. the winter soldier filminde captain america'nın yolculuğunun gotik edebiyat örneği olduğunu savunan bir yazı bile okumuştum mesela, baya ilginçti.
  • peki madem  (04.02.16 23:23:58 ~ 23:28:56) 
(bkz: imdb)


  • baldur2  (05.02.16 02:51:45) 
culturasinema.com bu sitede uzun makaleler eşliğinde incelemeler yapılmış. bir bak incele derim.


  • zeysus123  (24.11.18 23:47:50 ~ 25.11.18 00:19:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.