[]

futbolda topun ele istemsiz çarpması?

endirek vuruş mu direk vuruş mu verilmesi gerekir? mantıken direk vuruş ama..




 
yakın mesafeden devam ediyor oyun, biraz uzak olduğu zaman ki çarpmayı diyorum ben.


  • sokak cocugu  (28.10.09 17:56:53 ~ 17:57:28) 
elle oynamaya endirekt serbest vuruş veriliyor tabii ceza sahası dışında.


  • kayip ruh  (28.10.09 18:14:17) 
öyle bir soru ki şimdi bu, türkiyede takıma göre muamele var penaltı da verilir kırmızı da verilir pozisyona göre ama fenere olsa gık demezler.


  • vurursa gol olur  (28.10.09 19:17:01) 
Aynen.Türkiyede takimina göre muamele var.Servet Çetin 2007-2008 sezonunda Gaziantep'e 1 metre ofsayttan gol atar misal o pozisyon ofsayt gerekçesiyle iptal edilmez.Vurursa gol olur un dedigi gibi Sonradan Düzeltme:Servet Çetin o sezon da Galatasaray da oynuyordu.Bu cevap Fenerbahcenin menfaatleri korunmak için yazilmiştir :)
Soruna gelirsek eger uzak bi mesafeden geliyorsa top 10 15 metre gibi misal kolun acıklıgına bakilir vucutla yapişiksa kol devam ama değilse endirekt vurus olur

  • jay jay  (28.10.09 20:15:36 ~ 23:19:41) 
normal şartlarda devam eder. eğer top eline temas eden oyuncu elini çekme şansı varken çekmemiş bir yerlere saklamamışsa endirek serbest vuruş verilir.

türkiye'de ise topa istemli ya da istemsiz temas eden bir fbli ise oyun her halükarda devam eder. anelka smaçlar mesela ve gol olur. o golle galip gelinip 1 puan farkla veya averajla şampiyon olunur sonra. bu tarz şampiyonluklarla yıldız takılır. sonra aynı aymazlık ve yüzsüzlükle bu yıldızlarla "eğieği ne çok şampiyon olduk" diye övünülür.
  • stopnsilence  (28.10.09 20:20:32 ~ 20:21:54) 
www.milliyet.com.tr

uğur meleke'nin şu yazısının son paragrafını okumanı tavsiye ederim, "tamas'ın pozisyonu" diye başlayan yeri.

ya o değil de aziz yıldırım yıllardır anti-federasyoncu olarak bilinmesine rağmen, nasıl hakemler fenerli diye konuşuyorsunuz? 2 sene üst üste temizlig diye ağlayıp sene sonunda şampiyon olan fenerbahçe değildi herhalde?
  • baldur2  (28.10.09 21:40:32 ~ 21:42:19) 
hatta beşiktaş maçında top ele çarpmadan gol olursa ele çarptı deyip golü iptal ederler. yani takıma göre muamele.


  • vurursa gol olur  (31.10.09 01:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.