[]

master nedir nasıl ve niye yapılır

daha mezun olmadım önceliğim kpss ama olmazsa 1 sene boşa gitmesin diye mastera başlamayı düşünüyorum. master yaptığım bölümün bi önemi var mıdır masterı mezun olduğum okulda yapmamı önerir misiniz. genelde master başvuru şekilleri nasıldır ve mezun olmadan başvuru yapmak mümkün mü tarihi ne zamandır. ales, ortalama ve dil sınavı harici bişey yapmam gerekir mi..




 
öncelikle opportunity ve sunk cost kavramlarına aşina ol. master yaparken neden feragat edeceksin onu gör, mesela iş tecrübesinden feragat etmek pek mantıklı değil bu dönemde. neden yapılıra gelince...

1. vizyon kazanman için. eğer gerçekten uzmanlaşmak istediğin alanda yapıyorsan bunun katkısı çok olacaktır. yalnız, burada bir pitfall var...

alcağın 10 dersin 1-2 tanesi gerçekten sana birşey katacaksa, o bilgileri farklı yollardan edinmen ve vaktini daha iyi şeylere harcaman çok daha mantıklı olur.

2. title ve alumni: bundan faydalanmak için en mantıklısı, mezun olduktan birkaç sene sonra master yapman. sabancı koç boğaziçi gibi okulların yüksek lisans programları sadece güzel bir title vermek ile kalmaz, sağlam bir network ve çevre de katar.

3. derin uzmanlık: yaptığın işin yükseği ile uzmanlaştığında konu ile ilgili eğitim vermekten tut daha farklı opsiyonlar açılır.

bunlar artıları, opportunity cost'larını sakın unutma. bütün bu artıları toplasan ancak iyi bir şirkette sağlam bir tecrübeye eşdeğer olacaktır.
  • fiorentina  (04.02.16 13:42:35) 
  • burty  (04.02.16 13:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.