[]

Burnu tıkalı sokak kedisi için ne yapsam

kedi hasta olmuş akıntı kuruyup bütün burnu tıkamış, öyle ki artık ağızdan nefes alıyor, mendille 30 dk uğraşıp kısmen birini açtım diğeri japonla yapışmış gibi çıkmıyor,çıkmıyor yarın yine gidicem ne yapsam? çeksem burnu kopar o derece kuruyup kapanmış :(




 
Bu durumlarda izotonik sodyum klorür tavsiye ediyor veterinerim. Bir şırınganın iğnesini çıkarıp izotoniği çekin. Birer damla burun deliklerine damlatın. Tabi önce biraz temizleyebilirseniz güzel olur.


  • cinayet saati  (04.02.16 01:43:20) 
tıkalı, sıkılacak delik yok


  • Big bada bum bum  (04.02.16 02:05:21) 
veterinere götürseniz?


  • whatyougetiswhatyoudid  (04.02.16 09:35:29) 
cirmalamiyorsa biraz daha hasin davranabilirsin. ben kiyamiyordum silerken aciyor burnu diye, veterinere goturdugumde kiz cort diye insan burnu silercesine biraz da kaba sekilde sildi temizledi burnunu. sonucta kapali kalmasindan daha iyi. cunku cigerlerine doluyor sivi o zaman. siz mumkunse gun icinde birkac defa gidip silip yumusatin sumugu iyice.

veterinerin kullandigi sivi neydi hatirlayamadim, ama sanki basit bir seydi. bulunamayacak birsey degil.
  • jimicik  (04.02.16 09:45:51) 
veteriner şart.
özel derse gittiğim yerde bir kedinin de burnu aynı anlattığınız gibi. daha önce üstünden araba geçildiğini dolayısıyla kalıcı bir durum olduğunu öğrendim. birşey yapmadan önce veteriner,bence!

  • rakicandir  (04.02.16 10:06:45) 
jimicik deniycem olmadı en son vet


  • Big bada bum bum  (04.02.16 20:16:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.