[]

onedio cinsiyetçi paylaşımlarına son versin

change.org'ta başlatılan güzel hareket. siz ne düşünüyorsunuz? bu durumdan rahatsız olmuyor musunuz?


www.change.org

 
change.com araxılığıyla dünyayı kurtarma girişimlerinize bir son verin kampanyası başlatmak istiyorum bende.


  • KaraSakall  (03.02.16 17:39:11) 
KaraSakall ne yapılsın istiyorsun peki? Bir ikinciside change.com değil org


  • emreorhan  (03.02.16 17:40:35 ~ 17:41:52) 
direkt olarak onedioya mail ataılabilir. change.orgun işe yaramadığını düşünenlerdenim.
ayrıca rahatsız olmuyorum. takip etmiyorum çünkü o siteyi.

  • sutlu nescafe  (03.02.16 17:43:33) 
bence onedio gibi dandik siteleri takip etmesek daha iyi. hep diyorum, adamlar buzzfeed'in turk klonu. buzzfeed zaten clickbait krali berbat bir site, turk klonundan ne bekliyoruz ki?

ayrica change.org tam bir "toplumun gazini alalim" araci. harbiden change.org'da baslayip basariya ulasan ciddi bir hareket var mi?
  • fortisvita  (03.02.16 17:45:50) 
@sutlu nescafe @fortisvita kesinlikle onedio'nun dandikliği konusunda hem fikiriz. Fakat change.org gibi platformlar bu tür olaylar için organize olmak ve haberdar olmak için birebir diğer türlü böyle durumların varlığından haberdar olmak biraz sıkıntılı. Görüşleriniz için teşekkür ederim.


  • emreorhan  (03.02.16 17:47:41) 
sebebini @fortisvita belirtmiş.

hayatında hiç bir şey yapmayan tipler bir imza atıp dünyayı değiştirdiklerini ve bir şeyler yaptıklarını zannedip aslında sadece vicdan mastürbasyonu yapıyorlar. Günün sonunda etkisiz değersiz ve işe yaramaz bir şeye dönüşüyor
  • KaraSakall  (03.02.16 17:59:06) 
rahatsız oluyorum. sosyal medyadaki cinsiyetçi dil iğrenç boyutlara varmış durumda, onedio da bunun ekmeğini yiyor.

bu arada change.org üzerinden başlatılıp da başarıya ulaşan bir sürü kampanya mevcut.
soranların bir google'laması yeterliydi.
www.change.org
www.change.org
en.wikipedia.org

her kampanya başarıya ulaşamıyor tabii ki ama en azından birilerinin sesi duyuluyor.
  • peggy  (03.02.16 18:01:02) 
Rahatsızsan girmezsin olur biter. Bu kafaya ne yaparak ulaşıyorsunuz öğrenmek istemiyorum.
Bahsi geçen siteye toplamda 10 kere girmemişimdir bu arada.

  • diffarensiyel  (03.02.16 19:01:32) 
  • neseranni  (03.02.16 19:03:03) 
Cinsiyetçi içeriği olup olmadığına hiç dikkat etmemiştim. Hatta bir aralar bir kadın içerik ekleyici biri vardı, o da 'Buluşmaya götürüp para ödemeyen erkekleri sevmeyiz' tarzı şeyler ekliyordu. Bilmiyorum, yazdıkları bu ayarda mı ve alınganlık durumumu var; yoksa gerçekten medeni bir ülkede olsak nefret suçu sayılacak boyutta mı. Daha da ötesinde, benzer liste ve başlıkların erkekler için açılıp açılmadığını da bilmiyorum. Siteyi çok kullanmıyorum, arada Facebook'tan bir şeyler geliyor, dikkatimi çekerse bakıyorum. O yüzden 'Desteklerim, desteklemem' diyebilecek bir durumda değilim.

change.org'a gelirsek; eğer kişi hiçbir şey yapmayacaksa, change.org'a imza vermesini tercih ederim. change.org'a verilen bir imzanın insanların karşı çıkma gücünü azaltacağını veya imza vermenin başka bir karşı çıkma şekline alternatif olarak sunulduğunu düşünmüyorum. Karşı çıkacak olan imzası dışında da kendine başka şekiller bulup karşı çıkıyor zaten. Çıkmayacak olanın da, bomboş oturmasındansa bir imza verip içinin rahat olmasını olumsuz bulmuyorum. İşe yarayıp yaramaması kadar önemli bu bence. Ayrıca, bu en azından bir bilinçlendirme şekli de. Ana akım medyada, hatta bazen medyada çıkmayan şeyleri biri Facebook'ta paylaşırken görüyor ve öğrenebiliyorsun. Tepki vermek ya da vermemekten öte saçma da olsa bir şeylerden haberin oluyor. Atla deve değil ama bu küçük haberlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü küçük şeyler birikir ve iyi/kötü bir sona ulaşır. Kimsenin de 'İmza verdim, dünya sayemde daha güzel olacak' diye havaya girdiğini görmedim. İnsan bir şeylere yardım ettiğini düşündükçe mutlu olur. En fazla o anlık iyi bir şey yaptığını düşünüp kendini mutlu hissediyordur, o mutluluk da en fazla 5 dakika kalıyordur kişinin bünyesinde.
  • aychovsky  (03.02.16 19:46:37) 
Size ne yahu? Size ne? u yapılan "STV dizi yayınlamasın" veya "Hande Yener şarkı söylemesin" diye imza toplamak kadar saçma. İçeriği beğenmiyorsanız girip okumazsınız olur biter. Sanki başlarında yeterince ahlak polisi yokmuş gibi bir de sizinle mi uğraşacak insanlar?


  • 386 dx  (03.02.16 19:47:49 ~ 19:51:36) 
olmuyorum. cinsiyetçiliğin tu quoque olduğunu düşünmüyorum çünkü.

erkek kadından ya da kadın erkekten üstündür demiyorum; sadece kadın kadındır, erkek erkektir fikrine sahibim. bu yüzden bendenki etkisi kötü değil o paylaşımların.

change.org'a ise elimi nasıl kaptırdıysam her gün 3-4 tane bir şeyleri değiştirelim mailleri geliyor. başlangıçta belki işe yarayabilir düşüncesi haizdi bende. fakat şimdi hiçbir şeyine tıklamıyorum.
  • mermize  (03.02.16 20:09:32 ~ 20:11:48) 
Cinsiyetcilik ne yazik ki kulturumuzde var. Erkekler ustundur kadinlar alcaktir algisi ya da boyle olmasa da erkekler iyi muhendis olur kadinlar dogustan evin temizlenmesini iyi bilir algisi toplumumuza islemis durumdadir.


  • Traveller  (03.02.16 20:37:13) 
İçeriği bilmiyorum, içeriğe göre belki benim için de yerinde, belki de benim için abartılı. Bunun için de siteye girip yazı inceleyesim de pek yok. Yine de 'Size ne' ve 'Sen de girme'ye açıklama yapmak istedim.. Başlıktaki 'kadın' veya 'kız' yerine başka kelimeler koyalım. Örneğin, 'Bir zenciye yapılmaması gereken 14 hareket' olsun. Bunun içeriği çoook hafif değilse, Amerika'da ümüğünü sıkarlar, ister geyik yap, ister ciddi olsun. Ya da burada bir Kürt yazar, kendi köşesinde 'Bir Türk'e yapılmaması gereken 14 hareket' dese ya da bir Türk yazar 'Bir Kürt'e yapılmaması gereken 14 hareket' diye bir yazı yazsa gayet ırkçı olur. Ya da benzer bir şekilde, bir Akit gazetesi yazarı 'Mini etek giyen bir kıza yapılmaması gerekenler' veya 'Bir Kemalist'e yapılmaması gerekenler' diye döktürse karşı taraf ne hisseder? Her durumda yazan kişi kendi aklınca geyik yapıyor, komikleşiyor ama bir tarafı alındırıyor. Bu bu kadar kuvvetli bir başlık değil, bunu kabul ediyorum. Birisi 'Duyuru yazarlarına yapılmaması gerekenler' veya üstünde duran bir kimlik için bu gibi bir şey yazıp üstünden geyik yapsa alınmazsın ama o yazıda seni itin bir tarafına sokup çıkarırsa rahatsız eder; yazının içeriğine ve kişinin tepki eşiğine bağlı.

Eğer sitede erkeklerle de benzer şekilde dalga geçiliyorsa veya içerik hafifse, pek tepki vereceğim bir şey değil. Siteyi dolaşmadığımdan, imza vereceğim bir şey de değil. Ama aktif kullanıcı olsam ve yeteri sıklıkta, tek taraflı bir 'Bir X'e yapılmaması gereken hareketler' tarzı yazılar görsem, böyle bir içerik olması beni rahatsız eder. Bu da aslında aynı köke dayanan iki nedenden dolayı rahatsız eder. İlki söylenen şey ayrımcı ise ve bu ayrımcılık sadece tek taraflı ise, bunun bir sitede komiklikle şirin gösterilmesi toplumda yaygınlaşıp, bu yerleşik kültürde daha da köklenebilir. Topluma 'geyik' adı altında ayrımcı bir kültür gelişmesini istemem. İkincisi, yine benzer olarak siteler +18 değil, çocukların girebileceği ve komik şeyleri öğrenecekleri siteler. Çocukların ayrımcılık öğrenmesini istemem. Çocuğumun bir şeylerle dalga geçmeyi öğrenmesini isterim. Bu da hafif içerik ve karşılıklı atışma ile mümkün olur. Bu tarz şeylerin 'Sen de bakmayıver' ile örtüleceğini düşünmüyorum. Böyle bir şey için imza mı toplarım, başka tepki mi veririm bilmiyorum ama karşı olduğum bir şey olsaydı ve böyle bir imza kampanyası denk gelse idi, katılırdım. Hak verip vermeyecekleri kısmına karışmadan da çevreme yaymaya çalışırdım.
  • aychovsky  (03.02.16 20:40:13 ~ 20:45:21) 
Bütün feminist çıkışlar gibi bu da ağır işsizlik içeriyor.


  • arnold schwarzeneger  (04.02.16 09:35:09) 
onedio bence direkmen kendine son versin, kullanmayın şöyle siteleri niye prim verirsin ki onedioya, niye ciddiye alırsın.


  • Kykeon  (04.02.16 13:04:50) 
osuruktan nem kapmaya devam.

bu kadar aptalca, özürlüce kampanyalar yapıp kendi bokunuzla çırpının arkadaşlar.
  • tchuck  (04.02.16 13:10:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.