[]

iş sonrası-spordan önce? yemek

ilk kez bir salona üye oldum. ölçümlerimi yaptılar, bugün yazdıkları programı alacağım. haftada 3 gün iş çıkışı gitme niyetindeyim.

sabah kahvaltısı ve öğle yemeğimi iş yerinde kendim hazırlıyorum. 5'te çıkıyorum, salona gidip spor için hazır olmam 6:30'u buluyor. bu sırada ufaktan acıkmaya başlıyorum. saat kaçta, ne yiyeyim? çıkmadan iş yerinde, spordan önce salonun yakınındaki avm'de ya da dönüşte evde önereceğiniz şeyleri seçip/hazırlayıp yiyebilme imkanım var.

örneğin bugün çıkmadan önce bir porsiyon kuru fasülye yiyebilirim. ya da kuruyemişli yulaf ezmesi+muz yiyebilirim. veya tost yapabilirim. hangisi olsun?

not: yaş 35, kilo 70, boy 1.71. yağ ölçümlerim ortalama çıktı. spordan beklentim; tutukluklarımın geçmesinin yanında daha enerjik ve pozitif hissetmek.

şimdiden teşekkürler.

 
Ketojenik diyet yaparsan öğle yemeğinde yediklerin seni spora kadar tok tutar. Onda da ne yiyeceğin belli zaten.


  • arnold schwarzeneger  (03.02.16 14:42:18) 
Mümkün olduğunca boş mideyle git, bu muz yulaf ezmesi falan çok gereksiz. Yani öyle çok yüksek ağırlıklara girmiyorsan öğle yemeğinde yediklerin yeter sana. Ayrıca kuru fasulye yiyebileceğin en gereksiz besinlerden biri, antrenmanı bitiremezsin onu yersen. Yok illa bir şey yiyeyim dersen birkaç saat öncesinde biraz badem ceviz falan ye.


  • angelus  (03.02.16 14:52:46) 
angelus, yok ya temel egzersizler yapıcam muhtemelen.
peki eve gidince ne yiyim?

  • manuel mandalina  (03.02.16 15:00:50) 
200 gram et, aynı oranda sebze, bol su.


  • angelus  (03.02.16 15:04:24) 
Bende de aynı problem var, hatta şöyle karışık. 17:30'da işten çıkıyorum. 19:30'da eve geliyorum. 20:00'de spor, 22:00'de eve dönüyorum. Öğle yemeğini de 12:00-12:30 gibi yediğimden tam spor zamanı çok aç oluyorum. Şöyle yapıyorum: İşten çıkarken az bir badem veya fındık, eve gelince bir kase çorba. Spordan dönünce proteinli bir tabağımsı yemek.


  • aychovsky  (03.02.16 15:04:46 ~ 15:05:10) 
1 öğle yemeği
4 meyve
7.30(eve döneünce) çorba
8.30 spor
11(eve dönüş) azcık tavuk

diyetisyen arkadaşıma sorduğumda 7.30da normal yemeğini ye, spora biraz daha geç git dedi. öyle yapınca da ağırlık çöküyor, evden çıkamıyorum.
  • fakyoras  (03.02.16 15:36:36) 
Biraz önce yulaf ezmesi yedim sütle. Güzel tok tutuyor, hacim istediğim için karbonhidrat alıyorum. 19:30 da salonda başlayacağım spora. Öğünlerin dengeli ve sağlıklı ise bişey yemesen de olur bence. Spor sonrası yiyeceksin zaten. Ha çok halsiz kalırsın, bi avuç çiğ kuruyemiş yeterli enerjiyi verir.


  • hasmetizm 2046  (03.02.16 16:47:43) 
acıkıyorsan ve kilo endişen yoksa arada yemenin sakıncası var mı?

akşam spor yapacaksam öğleden sonra karbonhidrat ağırlıklı bir şeyler yiyorum ben çikolata, kuru pasta falan yiyorum açıkçası ama sağlıklı beslenmeye niyetlenenler de mesela tost yiyebilir sanırım. kuruyemişle karın doymuyor çünkü.
  • yesil kod adli mahmut yildirim  (03.02.16 17:01:13) 
tostu kendin yapoarsan tabiki yiyebilirsin. ama unutma amaç sağlıklı olmak. spor yapmanın ve düzgün beslenmenin sebebi bu. 2 yıldır evimden götürüyorum ben kahvaltı ve öğle yemeği. ayroca iş yerinde yulaf ezmesi ve süt deposu var. light ton balığı deposu var. bunu diyet olara düşünme. sağlıklı beslenme olarak düşün. az yada çok yemek sana kalmış sağlıklı beslendikten sonra fark etmez.


  • hasmetizm 2046  (03.02.16 21:47:38) 
kahvaltı ve öğle yemeğinde ne yediğinin ayrıntısını ve hangi saatlere tekabül ettiğini bilmiyorum ama 18.30 sularında spora başlıyorsan öğle yemeğini 13.30-14.00 arasına getirebilirsen ve sindirimi uzun süren protein içerikli gıdaları bu öğünde bulundururdan spora geçtiğinde aç hissetmezsin (basit karbonhidratları minimum düzeyde tuttuğun varsayımı altında).


  • candanag  (03.02.16 22:11:08) 
@arnold; durumum olunca okuyacağım :(

@yeşil; kuruyemiş bana da yetmiyor, o kadar odaklanmış değilim, belki ondandır.

@aychovsky ve fakyoras; iyi fikir, salonun yolundaki avm'de çorba içebilirim ben de. çünkü illa ki acıkıyorum, en azından sulu bişeyle geçiştirmiş olurum. ben de 10 gibi dönüyorum, dün akşam az bişey hindi yedim, o saatte pek iyi hissetmedim :/

@hasmetizm 2046; tostu beyaz peynirli ve domatesli yapıyorum, buğday ekmeği dilimlerinin içine. ben de gitmeden yulaf+kuruyemişi sütle yedim. acıkmadım, ağırlık da yapmadı. sağlıklı beslenme konusunda hemfikirim. ben de 1 yıldır kahvaltı malzemesi+sulu yemek götürüyorum. arada kaçırmadığımı söyleyemem ama genelde sağlıklı olmasına çalışıyorum.

@candanag; kahvaltı 8:45, öğle yemeği 12:30 civarı yapıyorum. bir haftadır 1-1:30 gibi yiyorum öğle yemeğini dediğin nedenle. iş dolayısıyla daha geçe çekemiyorum malesef.
  • manuel mandalina  (04.02.16 12:17:01 ~ 12:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.