[]

Amazon ve ebay üzerinden 100$' ayakkabı siparişi versem sorunsuz gelir mi?

Amazon.com üzerinden 100$'lık ayakkabı siparişi versem sorunsuz gelir mi?




 
amazon vergi işlemlerini kendi hallediyor. sorunsuz gelir. bir ara gümrükte takılıyordu ayakkabılar ancak birkaç aydır geçmeye başladı.

Ekleme: 77tl miydi neydi, artik alinmiyor.
  • fakyoras  (03.02.16 14:30:01 ~ 18:42:14) 
Gecen hafta 60 dolara puma aldim su an yolda geliyor.

Eger turkiyeye gonderimi varsa gelir rahat ol.
  • halitkin  (03.02.16 14:58:59) 
ayakkabilar gumrukten geciyor ama 70tl vergi/gumruk gibi birsey almiyorlar miydi bir zamandir?


  • jedilance  (03.02.16 15:12:00) 
Ayakkabının 70 lira vergisi olacaktı. Teslim sırasında o parayı isteyebilirler.


  • sutlu nescafe  (03.02.16 15:13:07) 
yetkili abi geldi:

öncelikle mutlaka amazondan almalısın. ebay'den alırsan gümrükte takılır. amazondan alacaksan da satıcısının amazon'un kendi olması gerekli. sold by amazon.com yazar alt taraflarda. eğer değilse yine gümrüğe takılacaktır. ama satıcısı amazon ise zaten alırken sana vergiyi çıkaracak onu ödeyeceksin. sonra evine yurtiçi kargoyla gelecek. yani amazon kendi bir yere yolluyor kargoyu sonra onlar da sana transfer ediyorlar yurtiçi kargoyla. gümrük mümrük olmuyor böylece.
  • mr.goodcat  (03.02.16 15:35:40) 
Ayakkabı alımları için 77tl gibi bir gümrük vergisi vardı siye hatırlıyorum.


  • 1lisan1insan  (03.02.16 18:35:01) 
o 77 lira olayı ptt'nin halt yemesiydi. çinden gelen ''çakma'' ayakkabılardan aldılar. kalktı o olay... amazon gümrüğe girecekse yani 75 euro dengi doların üzerinde bir tutar ise gümrük vergisini kendisi ekliyor ve sen uğraşmıyorsun, tabii ki sold by amazon olanları tercih edin. gümrüğe girmezse alınan ekstra tutar da iade ediliyor bu arada


  • sen de git sen de unut  (03.02.16 18:55:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.