[]

kontakt lens sorusu

yarın takmaya başlayalı 1 hafta olacak. hayatımda ilk defa kullanıyorum. lensle görüşüm mükemmel. resmen eziyet çekmişim yağmurda gözlükle görmeye uğraşarak. fakat lensler çok rahat değil. sanki lensle gözüm arasında hava kalmış gibi uzun süre gözümü kırpmadan bakarsam görüntü bulutlanıyor, çift görür gibi oluyorum. sanki gözlerim yaşarmış da yaşları silmediğim için net göremiyorum gibi. o histen dolayı sürekli ovuşturuyorum çekemiyorum ellerimi. ovuşturunca tekrar düzeliyor çünkü.

bu zamanla gözün alışma sürecinde olabilecek bir şey mi yoksa lensler gözüme uygun değil ve gidip değiştirmeli miyim?

yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

 
uzun süre gözlerini kapamayınca lensler kuruyordur. ovuşturmaya gerek yok, gözlerini kapatıp açınca geçmesi lazım. geçmiyorsa belki de göz kuruluğu vardır? birkaç hafta daha bekledikten sonra eğer alışmazsa doktora bir görünmek en iyisi olur. refresh verecektir muhtemelen.


  • fakyoras  (03.02.16 13:42:38 ~ 13:42:59) 
gözünüz daha düzenli lens kullanımına adapte olmamış olabilir. yabancı bir madde sonuçta. ben de 9 senedir lens kullanıyorum, kullandığım ilk aylarda gözümü nasıl kırptıysam sokakta gözümden düşmüştü teki:) birkaç ay içerisinde tamamen alışıyorsunuz. lens sadece bulanık görmenize mi neden oluyor, yoksa batma yapıyor mu? eğer batıyorsa sorun bundan farklı olabilir tabii ki.


  • lilypad  (03.02.16 14:16:33) 
@lilypad batma sorunu yok yalnızca çalışırken pc.ye ya da evraka odaklanıp göz kırpma sürem uzayınca gözüm yaşarmış gibi olup görüntü netliğini kaybediyor. azıcık ovalayınca ya da sert bir şekilde gözümü kırpınca düzeliyor


  • kakamelsokoban  (03.02.16 14:20:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.