[]

zamana ayak uyduramayıp batan firma / zamana uygun davranıp büyüyen firma

merhaba,

zamana ayak uyduramayıp / değişemeyip / gelişemeyip batan firmalar ve zamana uygun davranarak gelişen firmalar hakkında örneklere ihtiyacım var.

akla hemen nokia - blackberry ve apple geliyor tabii ki.

buna benzer örnekler var mı aklınıza gelen?

türkçe veya ingilizce kısa videolar da olsa harika olur.

teşekkürler,

edit: akla tabii ki teknoloji firmaları geliyor hemen. teknoloji alanından olmayan firma olursa çok daha şuku olurdu. çok teşekkürler.

 
www.youtube.com

www.youtube.com

www.youtube.com

nokia rise and fall belgeseli.
izlemedim ama heralde yardımcı olur
  • interview with the vampire  (03.02.16 10:23:08) 
blockbuster var akla gelen.


  • inheritance  (03.02.16 10:26:34) 
Rüşvet + inşaat + vergi kaçakçılığı
vs
istihdam + yatırım + vergi
  • hasmetizm 2046  (03.02.16 11:03:22) 
Winamp var.

Spotify vs. gibi bir yapılanma olayına girseydi şu an başka bir şey dinlemiyor olurduk bence.
  • himmet dayi  (03.02.16 11:09:55) 
netbul
superonline
ekolay
arabul
kurtadam
vs..bir suru websitesi
  • mayeskuel  (03.02.16 11:21:34) 
Biscolata (solen) sektor acigini cok iyi yakaladi. Cikolata yiyenler erkekler degil kadinlar. Seksi erkekleri reklamlarda kullanarak apayri bi marka ve algi yarattilar


  • la noix  (03.02.16 11:47:53) 
siberalem geliyor benim aklıma, o gün 3-5 bi seyler yolalım yurdum abazalarindan diye dusunmeselerdi, facebook gibi ucretsiz hizmet sunsalardı ki kendisi yamulmuyorsam facebook'tan öncedir, bugün milyar dolarlık bi markamız olurdu. hadi facebook kadar olmasın ama kesinlikle bi vk olurdu.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (03.02.16 12:20:09) 
  • derd  (03.02.16 13:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.