[]

Söz dinlemeyen kuzene ne yapmak gerek?

Teyzemin oğlu henüz 19 yasinda. Turkiye'de liseyi bile bitirmedi( ki teyzem çok uğraştı, liseyi bitir en azından özel üniversiteye göndeririz yeter ki oku dediler), yarım bıraktı, arkadaş çevresi yüzünden bir sürü sorunlar yaşadı. Ailesinden aldığı yüklü miktarda paraları arkadaşlarına yedirdi, neler neler. Baya sorunlu kısacası. Bundan birkaç ay önce aylarca eve gelmemiş, teyzemler kapı kapı aradı, en sonunda ben Türkiye'de yaşamam yurtdışına gideceğim diye tutturmus. Teyzemler
de buradaki arkadaşlarından kurtulsun, aklı başına gelsin diye bir şekilde vize alıp dayimlarin yanına gönderdiler. Belki bir cözüm bulunur yurtdışında kalır dedik. Dayimlar da Avrupa'daki başka bir ülkeye taşındı birkaç aylığına bize getirdiler, sonra dayımın yanına gidecekti. Geldikten sonra tutturdu ben dayımın yanına gitmem, sizde kalacağım diye. Annemler de iyi peki burda kal dediler.

Vizesinin bitmesine 1 ay kaldı, burada devamli kalması için yapabileceğimiz pek bir sey yok. Ancak evlilik vs yapabilir ama onda da yaşı küçük. Bir de bizi hiç dinlemiyor, en ufak şeyde bozuluyor. iki üç kişiyle tanışmış gece yarılarında eve geliyor. Dil bilmiyor, tanıdığımız bir abinin yanına ara sıra gidip çalışıyordu. Abi de harçlık veriyordu, aldığı harçlıkları hep arkadaşlarına göndermiş bizden habersiz. Bugün haberimiz oldu düzgünce konuşmaya çalışınca tersleyip duruyor. Şimdi de ben türkiyeye gidip restorant açacağım diye tutturmus ki ortak olmaya kalktığı adamları kimse tanımıyor bile. Yaşı küçük diye etinden sütünden faydalaniyorlar. Anlatiyoruz anlamıyor. Babam, annem aylardır kendisini kırmadan konuşmaya çalışıyor, en ufak bir şey soylemiyor ama bugün babam da kızdı. Ona bir şey söylemedi ama anneme gitmesini istediğini söyledi. Ben sorumluluk alamam dedi.



Şimdi dayımın yanına gitmek istemiyor ( dayım ona biraz daha sert davranıyor her istediğini yapmasın diye, annemler yumusak), burda kalsa bize bir sürü sorun yaşatıyor zaten bulunduğumuz ülkede oturum alma şansı yok gibi bir sey. Turkiye'ye gönderelim desek orada başına kesin is açacak, teyzem de üzülüyor. Biz ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız, napacagimizi şaşırdık.

Sizce ne yapalım? Teyzemin üzülmesi pahasına da olsa konuşup gönderelim mi? Burada idare mi edelim?

 
gönderin gitsin zaten düzelmemiş yurt dışında kalması için bir sebep yok bence.


  • sanguine mcqaer  (02.02.16 20:21:46) 
eşek kadar adam olmuş gönderin gitsin. kendi annesini kandırmalara doyamamış sıra teyzesine gelmiş.


  • la noix  (02.02.16 20:28:41) 
Kocaman insan olmuş. Salak salak işler yapacaksa yapsın da görsün hanyayı konyayı. Onun yüzünden sizler dert küpü olmayın.


  • inawen  (02.02.16 21:28:17) 
bence gönderin gitsin, birde restorant açacak parayı nereden bulacak kuzenin teyzenler vermesin parayı.


  • kuzey li  (02.02.16 21:29:19 ~ 21:45:04) 
Genel kanıya katılıyorum. Bu tarz tiplerde "yanımızda durdu ve baştan yarattık, artık şöyle mükemmel huyları var" diyebileceğiniz çok az istisna çıkar, o da daha işin başında belli olur. Bir şey yapamayacağınız oldukça açık, bari size zarar vermesin. Baba haklı.


  • sevgikusunkanadinda  (02.02.16 21:43:28) 
Yolla gitsin. Ne bok yerse yesin. Koca adam.


  • sen git ben geliyorum  (02.02.16 21:45:34) 
daha kesin bir sonuç vereyim, 20ye birşey kalmamış askere gönderin.

40 yıl düşünsem bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama bazıları için lazım cidden
  • cursor  (02.02.16 21:53:00) 
Islak odun.


  • green knight  (02.02.16 22:41:55) 
bu kafayla her yerde başına iş açar zaten.
huzurunuzu bozduğunuza değmez, gönderin bence.

  • kayranin kedisi  (03.02.16 01:36:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.