[]

nerden çıktı bu mahkeme?

yaklaşık 1 yıl kadar önce savcılığa dilekçe verip eski erkek arkadaşımdan şikayetçi olmuştum. ayrıldıktan sonra sürekli rahatsız edip tehtidler yağdırıyordu bi gün dayanamayıp verdim dilekçeyi. daha sonra oturduğum yerden taşındım ama dilekçe verdiğimi tamamen unutmuş adres değişikliği bildirmem gerektiğini düşünmemiştim. daha sonra aklıma gelince de amaan neyse artık sustu rahatsız etmiyor neyse uğraşmayalım mahkemelerle zaten herhangi bir gelse kapıya açan olmadığından geri döner dava falan olmaz diye düşündüm. ama şimdi eve telefon geldi ve mahkemeye çağrıldığımı söylediler. bu nasıl iştir bana hic bir mahkeme celbi gelmedi zaten imza atmadan postacı nasıl bırakıyor ki? muhtemelen savcılık açmıştır davayı orasından emin değilim. acaba mahkeme tarihinden önce gidip şikayetimi geri alabilir miyim yoksa iş işten geçti mi?




 
aslında mahkeme gününden önce gidip şikayeti geri çekme girişiminde bulunmanızda fayda var zira artık o kişi sizi rahatsız etmiyosa başınıza dert olmasın.uyuyan yılanı uyandırmamak gerek sonucta.yok efendim biz illaki mahkeme yaparız dava açılmış falan demezler yani.tabi bu işleri bilen arkadaşlar cevaplarlar mutlaka ama benim fikrim bu naçizane.


  • saleen  (28.10.09 13:03:28) 
işte mahkemeye sunulmuş şeyi geri çekebiliyor muyum ztn öğrenmek istediğim bu.


  • neira  (28.10.09 13:16:12) 
işte bunu işi bilenlerden biri cevaplamalı ama cevap gelmedi diyelim, kaybedeceğiniz bişi yok gidip konuşun bi girişimde bulunun.bence geri çekiliyodur.çekilmiyosa bile zaten böyle bi niyetiniz olduğunu belirtirseniz ilk mahkemede şikayetçi vazgeçmiştir denir ve olay biter gibime geliyo.


  • saleen  (28.10.09 13:19:57) 
mahkeme esnasında ifade bile değiştiriliyor niye geri çekemeyesin çekersin tabi. ama devletin mahkemesini oyaladın al sana bakiyim gibi bişey derler mi orasını bilemem ama sanmıyorum (kimyager olarak anca bu kadar yorumlayabildim)

ama benim tavsiyem şu, erkek arkadaş seçerken daha dikkatli ol. okumuş kesimden şöyle eli ayağı düzgün içkisi kumarı sigarası olmayan birisi olsun. hem başın da belaya girmez... detay istersen verebilirim :)
  • asetaldehit  (28.10.09 13:26:21) 
* postacı alıcıyı evde bulamadığında celbi muhtarlığa bırakır. posta kutusuna da buna dair not bırakır. sanırım muhtarlığa bırakılınca da size teslim edilmiş sayılıyor. belki taşındığınız için o notu görmemişsinizdir.


  • supergirl  (28.10.09 14:32:23) 
tabi ki, şikayetini geri alabilirsin,artık aramıyor diyerek, aynı olay benim arkadasin basına gelmişti.


  • adel  (28.10.09 14:38:49) 
teşekkürler dediğiniz gibi geri alınabiliyormuş.


  • neira  (28.10.09 17:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.