[]

YGS - Türkçe / Coğrafya / Tarih soru ağırlıkları.

Merhabalar,

Özel yetenek sınavları için YGS de 180 barajını geçmeye çalışan oldukça alakasız biriyim. Hayatımda dershaneye falan gitmedim. Liseden mezun olalı 10 yıl oldu.

3 konu anlatımlı, 3 soru bankası olmak üzere 6 adet FEM kitabı aldım. 1 haftadır çalışıyorum, ama alışkanlığım olmadığı için oldukça yavaş gidiyorum. Sınava kadar haftanın 5 günü günde 5-6 saat ayırmaya karar verdim.

Bu hızla, kalan bu sürede kitapları tamamlamam imkansız gibi bir şey. Türkçe de soruların %60-70 gibi bir oranı paragraftan çıkıyormuş, onlara odaklanıcam. Ama tarih ve coğrafya için hangi konulardan ne kadar soru çıkıyor bilmiyorum.

Bu kısa sürede 210-220 gibi bir puan almak çok mu zor ? Türkçe de fena değilim, paragraf sorularında 40/25-30 gibi bir oranım oluyor. Ama tarih ve coğrafya için 0 diyebiliriz.

Konular arasında nasıl bir eleme yapmalıyım, hangi konulara odaklanmalıyım yardım edebilecek varsa süper olur.

Teşekkürler

 
hocam şimdi seviyeni bilmiyorum ama toplamda 10-15 netin olsa zaten barajı geçersin.

sadece türkçeyle bile çok rahat geçiliyor baraj, kitapları çözsen çok rahat 220 alırsın hatta çözmesende alırsın.
  • kuzey li  (02.02.16 14:26:56) 
@kuzey

Puanmatikler falan var, ne kadar doğru bilmiyorum ama onlara göre türkçe'den 21 net "YGS-3 183,25" puan yapıyor. Riske atmamak için 210-220 gibi bir puan hedefi iyi olur. O yüzden tarih coğrafya bakmak istiyorum.

puanmatik.fem.com.tr
  • sabirstone  (02.02.16 14:32:12 ~ 14:32:29) 
tarih, cografya için konu anlatımlı kitabın konusunu oku, youtube da konu anlatımları vardır. tv programı izler gibi oları izle. ardından çöz testi yeterli. zaten genelde salt bilgi değil yorum sorusu çıkıyor.
türkçen iyiyse zaten direkt soruları çözersin, bol bol paragraf çıkıyor onları yapsan yeter.
birde az biraz matematik bak toplama çıkartma soruları falan oluyor en basitlerini yapsan bile 3-5 net yapar.
  • kuzey li  (02.02.16 14:46:26) 
Ben dinleyerek öğrenen bir insanım mesela, siz de öyleyseniz Youtube'daki videoları izlemek kitabı okumaktan daha faydalı olabilir. Konu konu 1'er kere dinleseniz aklınızda ne kalsa kar. Zaten çok yüksek puan hedefiniz de olmadığına göre yeterli olur. Bu arada sınav hakkında hiç bilgim yok.


  • Abdurrahman  (02.02.16 15:00:28) 
Bence kasmana gerek yok geçersin.hatta mat ve fenden bile aşırı kolay sorular cıkıyor mutlaka sınavda onlarada göz at yapamam diye soru geçme.
Türkçe (32 paragraf-anlam 8 dil bilgisi) 32lik kısım tamamen anlama dayalı her gün düzenli(ama her gün) en az 15 sotu çöz.dil bilgisi tamamrn konuyu bilmekle alakalı.konuyu ögren ve düzenli test çöz.
Sosyal(tarih ve coğrafya bilgi + yorum ağırlıklı konuyu oku ve test çöz hatalarını çöze çöze düzeltirsin.
Sınava 1 ay kala deneme seti al süre tutup deneme çöz.
  • steve rogers  (02.02.16 15:57:25) 
@Abdurrahman

Youtube bunlarla ilgili kaynak dolu zaten, gün içinde onlarada bakıyorum.
  • sabirstone  (02.02.16 19:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.