[]

annemde meme kanseri şüphesi

henüz hiçbir şey belli değil ama içimi dökmek istiyorum. sizler de belki çevrenizde tanık olmuşsunuzdur benzer durumlara.

annem 63 yaşında. 2 hafta önce göğsünde bir şey hissetmiş, sonra da doktora gitmiş. doktor da "kütle gözüküyor. kanser olup olmadığını anlamamız için tetkik yapmamız lazım" demiş. işte şimdi mamografi, ultrason, biyopsi vs. olacak hepsini, bakacaklar duruma.

daha hiçbir şey belli değilken internetten araştırmaya başladım meme kanserini. evre 2'deyken 5 yıl yaşama oranı % bilmem kaç, evre 3'teyken bilmemkaç vs. diye bakıyorum ama hiçbir şey belli değil sonuçta.

ne diyorsunuz? ne yapayım? meme kanserinden kurtulmak zor mu, kolay mı? nasıl bir şeydir bu?

 
artık çok sık görülüyor benim çevremde de orta yaşı geçmiş birçok tanıdığım var meme kanserine yakalanan ve atlatan, ünlülerde bile ne kadar çok var öyle düşünün. meme alınabiliyor, kitle alınabiliyor, kemoterapi ve radyoterapi olunabiliyor birçok tedavi yöntemi var. halam, arkadaşımın annesi, genç bir yakın arkadaşım hep atlattılar..

umarım sadece basit bir bezedir ama kanserse de ümitsizliğe asla kapılmayın. benim teyzem akciğer kanserini ve beyin tümörünü bile yendi ki en zorlu cinslerden bu kanserler.. çok geçmiş olsun.

(bkz: vahide perçin)
(bkz: deniz uğur)
(bkz: nilüfer)
(bkz: oya başar)
(bkz: serra yılmaz)
(bkz: kylie minogue)
(bkz: christina applegate) ilk aklıma gelenler..
  • kaputt  (02.02.16 14:04:02 ~ 14:11:36) 
interneti hiç okuma, internetten en ufak hastalığı bile en kötü duruma bağlama başarısı gösteriyorlar. Sakin ol annene destek ver daha hiçbir şey belli değil üstelik, belli olsa bile tedavisi mümkün


  • mysql34  (02.02.16 14:11:03) 
baya kolay diye biliyorum. 2 akrabada vardı. memelerini aldılar.


  • glamdr1ng  (02.02.16 14:11:54) 
Annem meme kanseriydi, 20 yıl önce. Evre kaç ve tipi neydi, bilmiyorum ama bir göğsünün dörtte birini alıp radyoterapi verdiler. Hala bir sıkıntısı yok bu konuyla ilgili, senelik doktor kontrolünün verdiği gerilim dışında.

Bu çok sık görüşen bir şey, kaputt'un da dediği gibi. Hatta bir kanser olacaksam, meme olmasını tercih ederim. İç organ değil, istendiği zaman alınabiliyor. Başka bir organ gibi alındığı zaman vücüdun temel fonksiyonlarını etkilemiyor. Hatta doktor bir arkadaşımın 60 küsur yaşındaki annesine "Montofon inek gibi taşıma bunları, aldır da risk altında olma. Bu yaştan sonra ne yapacaksın memeyi" demişliği de var.

Çok geçmiş olsun, umarım saçma bir yağ bezesidir.
  • aychovsky  (02.02.16 14:18:14) 
Eylül ayında teyzemde çıktı 4. evre, kemiklere sıçramış.
Öncelikle internetten okuyup okuyup kendini perişan etme, ben yaptım. 2 gün aralıksız başka hiç bir şey yapmadan okuyup ağladım. Farklı şehirde olunca doğru dürüst bilgi de alamadım, neler neler canlandı, ne haldeydi benim zihnimde teyzem. 2 gün sonra annemle konuştuk "manyak mısın be sakin ol her şey yolunda" dedi. Doktoru çok yapıcı bir kadın, hasta-doktor ilişkisi önemli bu süreçte. Evre mevre takılmıyoruz tedaviye başlıyoruz, yapılması gerekenler belli deyip kemoterapiye başladılar. Haftada 1 kere olmak üzere 12 kur aldı, bu arada annem hep yanındaydı. Ne yediğini, ne içtiğini, ne kadar hareket ettiğini, kan değerlerini en baba hemşireye taş çıkartarak takip etti. Kemoterapinin tamamlanmasından 2 hafta sonra pet çekildi. Kemiklerdeki kanser %80 gerilemiş, memedeki kitle de 6cm'den 1cm'e ufalmış. Bundan 5 ay önce "Ameliyat mümkün değil, önce biraz ufaltmayı, temizlemeyi deneyeceğiz" denirken şu anda "Ameliyat gerekli olmayabilir, önce 2. peti bekleyelim" aşamasına geldik.
Sakin ol en iyisini düşün, şu an belli bile değilken sonuç olumsuz bile çıksa senin moralini çok çok yüksek tutman gerekiyor ki ona da güç verebilesin. Ben şahsen teyzeme maymunluk yapmayı bırakmıyorum. Birlikte gülüyoruz hastalığa. Radara takıldı, atlatıp tam gaz devam edecek sonuçta yaşamaya :)
  • tungur eezi  (02.02.16 14:21:43) 
öncelikle hemen telaş yapma ya.. geçen eylülde benim de elime bir kitle geldi, neyse dedim tatile gidip geleim de öyle ilgileneim..neyse dönünce devlet hast'nin bir polkliniğine gittim, ultrasonda kitleyi şüpheli gördü, ben ve annem panik tabi ..mamografi istedi ama yaşım erken onun için yine de istedi.. neyse biz özel'e gittik aynı gün. bir ultrason daha ve dr şüpheli hiçbi şey görmedi mamografiye de gerek duymadı. 1-2 yıl içersinde kontrol.. yani hemen endişeye kapılmayın.. hatta 2 yerde ultrason çektirin.. bu konu dr yorumuna müsait bir konu.. içiniz rahat olsun :)


  • omonia  (02.02.16 14:26:36) 
gecmis olsun. tetkikler tamamlanmadan once yorum yapmasi imkansiz. hicbir sey cikmaya da Bilir, en kötü senaryolar da olabilir. dua Edip bekleyeceksiniz.


  • fayfim  (02.02.16 14:39:13) 
öncelikle gecmiş olsun. kurtulması cok zor bir hastalık değil, annem ve teyzem atlattılar bu hastalıgı, ama kemoterapi kısmı biraz zor. allah yardımcınız olsun.


  • all girls dream  (02.02.16 14:41:31) 
meme kanseri meme dokusunun alınmasıyla kurtluyor kadınlar. kaçıncı evre, yayılmış mı, yineler mi gibi soruları hiç sormayın. teşhisi hekimler koysun sizi bilgilendirsin. meme kanseri çok yaygın. artık 20 yaşından itibaren kadınlara elle muayene başlayın diyorlar. memedeki her farklı doku kanser olmuyor. basit kistler bile kanser gibi düşünülebiliyor. kaygınız annenize yansıyacaktır. sakin olmanızda fayda var. geçmiş olsun


  • madarch  (02.02.16 14:57:22) 
iyi düşün, iyi olsun. evham yapma. interneti kapat. iyi bir doktor bul un ve kendinizi ona emanet edin. dere geçerken at değiştirmeyin.

moralini yüksek tutacak herşeyi deneyin, şekeri ilaç diye verebilirseniz verin. ne bileyim zerdeçal yemek istiyorsa, bırakın yesin. bir faydası olmasa da, iyi geleceğine inanıyorsa güç verecektir.

teknoloji de tıp da gelişti, unutmayın. artık insanlar akciğer kanserini, kolon kanserini, beyin tümörünü alt ediyorlar. annenizin birşey çıkmayacağını umuyorum. çıkarsa da hayırlısıyla atlatacağına inanın.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (02.02.16 14:57:52) 
Öncelikle çoook fazla kadında yağ bezesi olduğunu söyleyeyim,hiçbir şey çikmama ihtimali baya yüksek. De ki çıktı, anneniz 63 yaşında olduğuna göre menapoza girmiştir diye tahmin ediyorum. Menapoza girdikten sonra yayılması yavaş tedavisi de kolay oluyor. Tedavisinin takibini iyi yapsın yeter. Internetten araştırmamak da en güzeli. Insallah hic bir sey cikmaz.


  • physcos physcos  (02.02.16 15:03:03) 
En kotu ihtimalde bile o yuzde bilmemkac sagkalimlar cok eski bilgilere dayaniyor. Meme kanserinin tedavisi asiri gelisti. Bi kere alinabilen bi organ. Kemoterapi ilacjarinin yan etkileri az (babamda rektum ca'da xeloda kullandik ordan birinci el bilgim var)


  • la noix  (02.02.16 15:23:20) 
Annemde de vardi ayni durum. Ben de cok stres yapmistim. Ama detayli tetkiklerde birsey cikmadi.
Bu arada etrafimda meme kanserine yakalanan tanidik teyzeler oldu ama hepsi de ameliyat olup duzeldi. Olen olmadi. Bir tanesine radyasyon tedavisiyle duzeldi hatta ameliyat olmadan.
Evet insan ister istemez endise ediyor ama lutfen ortda daha birsey yokken internetten arastirma yapmayin.
Internete sivilce bile yazsniz, sivilce yuzunden olum vakalari gibi sonuclar cikiyor.
  • innerbliss  (02.02.16 15:47:23) 
dur daha hemen kanser diye düşünme. tamam kitle olması kötü bir şey ama iyi yanından bakarsan erkenden fark etmiş annen. ve memede kanser dışında da çeşitli kitleler olabiliyor belki öyledir. tetkikler sonucu anlaşılır zaten karamsar olmayın annenize moral verin, şimdiden geçmiş olsun.


  • gomugomunoo  (02.02.16 16:06:36) 
internete bakma. sivilce çıksa kanser diyor. basit bir öksürüğün olsa kanser olabilir çıkıyor. allah o internetin belasını versin, moral bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

bu arada böyle şeyleri buraya da sorma. şimdi densizin biri gelir, bir şey söyler, canını sıkar. ben de geçen gün oğlumun akciğer filmini sordum "zatürre olmuş" dediler. doktora sorduk, balgam varmış sadece.
  • kibritsuyu  (02.02.16 16:35:15) 
cok gecmiş olsun, teyzem dahil akrabalarımdan cok cok fazla kadında meme kanseri var. allah korusun bir sıcrama falan yapmadıysa, en yayılmacı tipinde bile cok basarılı sonuclar alınıyor. o kadar hasta tanımama ragmen, bu hastalıktan hayatını kaybeden tanımıyorum henuz(çok şükür ki).

teyzemde cıktıgında ben de cok arastırmıstım, hatta burda destek olan arkadaslar olmustu ki bi tanesi sukredin ki kanser sırasını meme türüyle savacak demişti. aynı cumleyi cok iyi bi doktor olan cerrahı da kurdu ona 1 ay sonra. sakın korkmayın, tekrar geçmiş olsun.
  • galandar kostumu  (02.02.16 17:17:33) 
Mamografi cekilmedi henuz.

Cok tesekkurler arkadaslar, moral verdiniz, sagolun.
  • oymak beyi  (02.02.16 20:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.