[]

Barmene bahşiş verilir mi ?

Bir mekanın barmeni ile bir şekilde tanıştım. O da beni sahibi ile tanışırdı. Yalnız da olsam arkadaşlarla da olsam artık hep oraya gidiyorum. Çünkü barmen arkadaş sağolsun kokteylleri benim için bol alkollü hazırlıyor, masamıza ucretsiz meyveler çerezler gönderiyor. Mekanda yer olmasa bile garsonlara söyleyip bir şekilde masa ayarlatıyor. Ben hesap gelince iyi bir bahşişi garsonlara bırakıyorum ancak bu bahşişten barmene pay gider mi bilmiyorum. Kalkarken ayrıca gidip barmene bahşiş bıraksam uygun olur mu ? Veya gidip orta halli bir mağazadan (mesala mavi) hediye çeki alıp uygun bir zamanda barmene versem mi ? Teşekkür ederim.




 
verilir. gayet normal.


  • seyduna6687  (02.02.16 13:51:13) 
bahşiş vermek yerine, ona da bir kokteyl ısmarlayabilirsin.


  • skid row  (02.02.16 13:52:01) 
barların çoğunda ortak bahşiş kutusu vardır, gün sonunda paylaştırılır. sadece ona da verseniz, diğerlerine ayıp olmasın diye kutuya koyması gerekir. barmenler de dahil evet.


  • alice practice  (02.02.16 13:54:09) 
barmen zaten bedava içiyor içki ısmarlaman saçma olur.
tip herkese bölüştürülür. garsona verdiğin ona da gider.

  • cekilmis gayfe  (02.02.16 14:05:56) 
mavi hediye çeki valla kallavi olur bence bi ay boyunca beleş içersin. durumu da açıklarsın verirken "kanki böyleyken böyle, diğer arkadaşlara veriyoz ama sana da direkt böyle para verirsem ayıp olur gibi geldi, bu kartı hediye olarak kabul et" dersin.

sonra gelsin bedava içkiler. (şaka şaka, bedava içki gelmez ama kral arkadaşın olur.)
  • buckminster  (02.02.16 14:17:28) 
mavi jeans de leş bir marka oradan alma hediye kartı alacaksan. hem de gereksiz pahalı. zaten neden böyle bir şey alacaksın ki? adam seni mekanda tutmaya çalışıyor işte sen de oraya geliyorsun. win win durumu var. hediye gereksiz olur.


  • cekilmis gayfe  (02.02.16 14:28:19) 
tip barda duruyor olabilir, bigün de tipi mekandan ayrılırken selam vermeye gidin sonra orda atın ama böyle göstere göstere olmadan.


  • eurhka  (02.02.16 16:01:57) 
bahsis bolusulur, puanlama sistemi vardir garson bar mutfak puantajlarina gore bahsisden pay alir


  • oscar  (02.02.16 23:34:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.