[]

bir ay boyunca sadece su içmek

günde 2-3 litre filan.

ölmeyiz muhtemelen, ama hayatımızda telafi edilemeyecek sorunlar olur mu? fiziksel aktivitemiz kısıtlanır mı? toparlayamayacağımız bozukluklara yol açar mı? sanki sağlıklı olabilir gibi geliyor.

not: yemek yemeyi biri hatırlatmadan hatırlamayan, açlık hissi olmayan bi insanmışız meğersem.

 
  • fakyoras  (02.02.16 10:16:21 ~ 10:18:11) 
yemek yemeye devam edip sadece su içmekten bahsediyorsan eğer hiç bir şey olmaz. Omuz sakatlığım sebebiyle 5 aydır spordan uzak duruyorum. Ama spor yaptığım dönemlerde %95 oranında bu söylediğin şeyi gerçekleştiriyorum.(kola-çay-kahve-alkol-gazoz-soda vs.) içmiyorum. Sadece bazen ayran. O da yoğurt yemek gibi bi şey zaten. Cildim falan baya iyi oluyordu hatta.

Genelde bağımlılık yapan şey kahve. Üstteki videolarda da insanlar sürekli kahve içmek istediklerinden bahsediyorlar. Bağımlılık belirtileri, bir nevi.

Kesin yap.
  • vatandasacartcurtyok  (02.02.16 10:36:52 ~ 10:37:55) 
Direkt açlıktan ölmezsin, neden olduğu etkilerden ölebilirsin. Misal çok uzun olmayan ketojenik diyetlerde beyin yağların parçalanmasıyla açığa çıkan ketonları kullanarak çalışabilir ama uzun süreli durumlarda yağların parçalanmasını durdurup proteinlere yönelir, zira proteinlerin, daha doğrusu alanin isimli aminoasidin glukoza çevrimi çok daha basit ve zahmetsizdir. Bu da kas dokusunun kaybına neden olacaktır. Tabii bu kas dokusu dediğimiz şey sadece biceps tricepsten oluşmuyor. Kalp gibi kaslardan oluşan organları da ekliyor. Yani direkt açlıktan ölmesen bile, zayıflayan kalp nedeniyle kalp yetmezliğinden ölebilirsin.

Onun dışında, herhangi bir vitamin/mineral/yağ/protein takviyesi olmadığı için, bağışıklık sistemin hızla zayıflamaya başlıyor, bu da seni her türlü hastalığa açık hale getiriyor. En basitinden, grip olduğunda vücut direncin düşük olduğu için bu rahatlıkla zatürreye dönüşüp ölebiliyorsun. Yani açlıktan ölmesen de zatürreden de ölebiliyorsun.

Tabii bunların 1 ay içinde olup olmaması biraz da kilonla alakalı bir durum. Misal 100 kiloysa ölmezsin vücut bir şekilde dayanır ama 50 kiloysan her şekilde gidersin.
  • angelus  (02.02.16 10:38:06) 
@angelus üstad merakımdan soruyorum, dışarıdan vitamin takviyesi yapılsa hap vb. durum ne olurdu?


  • givemesomesubstance  (02.02.16 10:57:32) 
@vatandaş; yok yemek filan yok sadece su. kahve bağımlılığım da yok benim.

@angelus; fiziki aktivitemize devam etsek, haftada 3-4 gün spor yapsak düzenli. vücuttaki yağları kasa dönüştürüp kas kaybını önleyemez miyiz?

@givemesome; ben de aynısını soracaktım, sormuşsun.
  • in vino veritas  (02.02.16 11:10:01) 
givemesomesubstance; Ana makroları almadığın sürece bu tip mikroları alman çok da faydalı olmaz. Yani sen protein yağ almayıp c vitamini alırsan süreçte çok değişiklik olmaz.


  • angelus  (02.02.16 11:10:53) 
in vino veritas; Vücut yağları kasa dönüşebilseydi eğer cidden mucize olurdu.


  • angelus  (02.02.16 11:13:54) 
en ağır diyetlerde bile aç kalma önerilmez. bu iş mantıklı olsa kilo vermek isteyenlere aç kal derlerdi, tam tersine daha sık ye diyorlar.


  • victum  (02.02.16 11:21:33) 
Juicing yapın, sebze suyu orucu...


  • SiyamkedisiZorro  (02.02.16 13:07:16) 
delilik


  • grid  (02.02.16 14:14:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.