[]

borç para ve geri ödemeyen arkadaş(!)

bir süre önce başka şehirdeyken çok sıkıştığını söyleyip borç isteyen birine az bir miktar borç verdim, başka şehirde olduğundan ve gerçekten sıkıntıda olduğundan parayı hesap numarasına yatırdım. neyse kendisi bulunduğum şehire geldi ama sürekli bir bahaneyle geçiştiriyor. elimde telefondaki yazışmalar ve bankamatikten aldığım para gönderme makbuzu var. parasında değilim artık. peşinden koşturuyor olmasına çok sinirlendim. buna yasal olarak neler yapabilirim?




 
yanlışlıkla başkasına gönderdiğiniz eft'yi bile iade alamıyorsunuz kolayca (ya da hiç alamıyorsunuz). burada isteyerek gönderdiğiniz bir tutar için yasal olarak ne yapılabilir ki? senet, sözleşme vs. yoksa elinizde yasal bir şey yapamazsınız.


  • givemesomesubstance  (02.02.16 08:38:29) 
Parayı istediğiniz zaman verdiği cevap nedir?


  • vatandasacartcurtyok  (02.02.16 08:39:43) 
tamam parayı madem şimdi veremiyorsun, o zaman senet yapalım diyin.


  • victum  (02.02.16 08:46:19) 
telefondaki yazışmaların hiç önemi yok mu? hangi hesaba para yatıracağımı, zor durumda olduğunu, üç gün içinde bulunduğum şehre gelip ödeyeceğini yazıyor. parayı isteyince sürekli bahane buluyor. yok nişanlımdan ayrıldım kafam başka yerde. yok su gün kesin arayacam seni, yok şu anda şurdayım yarın halledelim tarzı. girip facebook duvarına rezil edecem en son.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (02.02.16 09:19:00 ~ 09:20:05) 
ne kadar vermiştin?

yasal olarak bir şey olur mu bilmiyorum. mahkemeye versen bile ben parayı elden ödedim diyebilir. ortada bir şey yok.
  • grid  (02.02.16 09:24:22) 
Havale/eft dekontu bir borç verme belgesi olarak kabul edilmiyor. Ama borç ödeme olarak kabul edilir. Yani siz bir hesap numarasına gönderdiğiniz paranın dekontuyla o kişiye borç verdiğinizi iddia edemezsiniz.


  • Abdurrahman  (02.02.16 09:25:35 ~ 09:27:36) 
biz yasal ortağımızdan hakkımız olan parayı almak için senelerdir uğraşıyoruz da daha sonuç alamadık senin durum daha zor. üstelik mahkeme kararı vs. çıksa bile adam bir şekilde ödemeyebiliyor, haciz falan zaten yok artık. dolayısıyla miktara da bağlı olarak arkadaşınla iletişim kurarak, gerekirse parça parça kurtarmaya çalış paranı. iş inada binerse hiç alamayabilirsin bile..


  • nrmnm  (02.02.16 09:28:36) 
Mahkeme ile cok zor sen imkansiz olarak algilayabilirsin cunku surunduruyor.
elinde senet olsa bile alamiyorsun haciz olayi cok zorlasti artik. Evinde son model lcd televizyon olsa bile 2.tv yoksa "ihtiyac" oluyor ve alamiyorsun. En fazla maastan kesinti olabilir ama o da cok ugrasirsan. Anlasma yolu ile cozmeye calis. Is yerinde borc-tahsilat isleri ile hasir nesiriz o yuzden kesin bilgi olarak algilayabilirsin.

  • neferkitty  (02.02.16 09:34:56 ~ 09:36:57) 
cevaplar için teşekkürler. klasik türkiye diyosunuz yani. yalancı dolancı her zaman kazanır. ben bir su içeyim.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (02.02.16 10:05:40) 
verip kotu olacagina, vermeyip kotu ol. cok ihtiyaci varsa bankadan kredi ceksin. bankalar para dagitmak icin yer ariyor zaten. arkadaslik derecesine gore iletisimdeki kibarlik derecesini ayarlarsin.


  • pacoquinha  (02.02.16 10:30:25) 
Israrla verdiğiniz borcun miktarını söylememenizi merak ettim. devlet sırrı değildir umarım.


  • mayday  (02.02.16 10:36:03) 
İlamsız icra takibi başlatın. Borca itiraz ederse, eft gayet de güzel bir delil olur. (miktarın düşük olduğunu varsayıyorum) itraz ederse ve aleyhine sonuçlanırsa inkar tazminatı da öder.
Herşeyden önce, eline tebligat gidince panik yapacak bir tipse öder borcunu zaten

  • han20  (02.02.16 11:19:31) 
Yasal olarak hiçbir şey yapamazsınız. Daha doğrusu yapabilirsiniz ama sonuç alamazsınız.

Gitmiş gözüyle bakın verirse sevinirsiniz. Sürekli yazın rahatsız edin.
  • ihanet kac kisilik  (02.02.16 11:24:57) 
@mayday
350 tl bir para. başka şehirde bir mekanda mahsur kalmış kartı çekmeyince. onu ödeyecek üstüne otobüs bileti alacak, şehre gelince ödeyecekti sözde.ya iki kişi bi mekana gitsen aşşağı yukarı o kadar ödüyorsun zaten. paradan çok aptal yerine konmak, oyalanmak sinir bozuyor. ben zor durumunda koşim kurtarim puştu, adam sonra sallamasın. neyse o paraya güzel bir hayat dersi satın almış oldum diye kandırayim de kendimi kuyruk acım hafiflesin :)

  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (02.02.16 15:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.