[]

Su Arıtma Cihazı Tavsiyesi

Çeşme suyundan içme suyu elde etmek istiyorum. Damacanadaki suların akibetini malûm meçhul.

Damacanaya vereceğim parayı 6 ay biriktirir, filtreye alırım. Hem daha sağlıklı olur.

Böyle selüloz filtreli filan ama damla damla da çok fazla uğraştırmayacak, pratik ve bir o kadar da ekonomik bi filtre...
Evet aradığım tam olarak böyle bir şey.

Ben şunu buldum mesela nasıldır bu:
www.hepsiburada.com

 
o gosterdigin phlipis ise yaramaz...
bu suyu aritma olayi ole basit bi is degil. turkiye de sanirim satiliyor(emin degilim) reverse osmosis diye bi sistem var. amerika da cok talep goruyor. ve fiyatı da nerden baksan 1000 lira vardir. ama deeniz suyunu bile icme suyu yapiyor.

  • ne nicki be  (28.10.09 10:16:48) 
Dediğiniz sistemi duydum ki genelde laboratuvarlarda akvaryumlarda filan kullanıyorlar ama benimkisi daha amatör, ev kullanımı için. 1 bardak su içip 2 bardak çay yapacağım, hatta belki yemeklerde; o kadar. o yüzden hepsiburada'daki ürünü düşündüm.

Bu fiyattana daha aşağda daha iyi performansı olan ürün bulabilir miyim?
  • Kazmapolitan  (28.10.09 10:25:12) 
ben de su artımanın böyle basit cihazlar ile yapılamadığını biliyorum. ben de evde damacana yerine kullanmak için geçen yıl araştırmıştım, arkadaşın da söylediği gibi 1000 tl gibi bir fiyat çıkıyor.

bahsettin tipteki cihazlar ise gerçekten zararlı maddelerin arıtılması bakımından bir işe yaramıyormuş.
  • metox  (28.10.09 11:33:30) 
Nerede yaşadığınızı belirtmemişsiniz ama memleketimizin bir çok yerinde çeşme suyu içilebilir durumdadır. Büyükşehir Belediyelerine bağlı su idareleri web sayfalarından su kaliteleri ile ilgili parametreleri yayınlar; bunlara bakarak da bir karar verebilirsiniz. Damacana sulara güveniniz yoksa (ki neden yok bilemedim ben onu), çeşmenizden akan suyun kalite parametrelerini öğrenmeye çalışın ve ona göre bir sistem alın. Zira suyun sertliğinden mi şikayetçisiniz? Yoksa patojen tehlikesi mi var? İhtiyacınız bunlara göre değişir.

Son olarak da reverse osmosis işleminden geçen pepsi ve coca cola şirketlerinin sularını (sanırım aquafina ve turkuaz'dı markaları)da kullanabilirsiniz. Hem her şişede tat aynıdır(mevsimsel pek değişmez), hem de arıtım işlemi görmüştür.
  • pppedant  (28.10.09 12:06:43) 
bizde arıtma cihazı kullanıyoruz yıllardır. sanırım 10 yıl oldu falan hatırladığım kadarıyla. o zamanlar bile iyi bi paraya almıştık, şu an 1000 tl den fazladır diye tahmin ediyorum. ama temin ederim, istanbulun suyunu bile inanılmaz lezzetli yapıyo, doyamıyosunuz içmeye. firma şu;

www.bmsanadolu.com
  • kelimeyounu  (28.10.09 12:22:02 ~ 12:22:47) 
evet damacanaların akıbeti meçhul. ama bu işte de paraya birazcık kıymazsan iyi sonuç alacağın bir makine bulman zor. boşu boşuna para vermiş olursun.
ben içme suyu ve tadı konusunda çok hassas biri olarak sana waterbox'ın "küp" modelini öneririm. reverse osmosis dene işi yapıyor, hatta başka artıları da var. bir sene kadar önce 1.100 TL'ye 10 taksitle almıştık. Hiç misafir ağırlamadığını varsayacağın 4 kişilik bir ailenin yıllık içme suyu tüketimine harcadığı para ile aynı gider, yani bir senede amorti ediyor. birçok kurumdan onaylı, taşınırken başka eve nakledilebiliyor, çok şık bir de musluğu var, ayrıca nefis bir tadı var arıttığı suyun.
daha fazlası sitesinde:

www.waterbox.com.tr

daha fazlası tabii ki sitelerinde
  • min el garaib  (28.10.09 12:36:34) 
Bu gösterdiğinizin içinde çam reçinesi var büyük ihtimalle ve gördüğüm kadarıyla musluğun ağzına takılacak kadar küçük. Yani işe yaramaz değil ama kısa sürede işlevini yitirir. Ona göre de pahalı diyebilirim. Mağazalarda satılan çelik olanlar bile daha çok işe yarar heralde.

Musluk suyu mikrop ve bakteri yönünden gerçekten de damacana suyundan temizdir. Klor var çünkü mikropları öldüren. Ama damacanada yok. Olamaz zaten. Musluk suyunu da bekletseniz klor mlor kalmaz. Hatta musluğun ağzına pamuklu süngerli bi şey taksanız klor gene gider.

Musluk suyunu lezzetsiz yapan içindeki kireçtir. Damacanada suyundaki sertlik idealdir. İstanbul sularının sertliği 40 Fransız sertliği civarıdır ki bu da içilmesi gereken suyun sertliğinin 8-10 katıdır. Bekletilmeyle de, kaynatılmayla da geçmez. Arıtılması gerekir.

Reverse osmoz sistemi bildiğim kadarıyla daire modelinde oluyor. Yani işte bu suyla banyo yapmak isteyenler oluyor onlar taktırıyor. Bir de dedikleri gibi laboratuvarlarda filan kullanılıyor.

BMS'nin suyunu çok seviyorlar ama şu an 1500 liradan aşağı olmadığına eminim.

Çok marka var. Çok para vermek istemiyorsanız Philips yerine orta ayar bi şey alın. Ben Akeno mu ne vardı ondan kullanmıştım. Bir sene kadar iyiydi gayet ama sonra bakım yapmaya üşenip bıraktım. Su içmiyorum zaten. Çayı filan da damacanadan yapıyoruz :D Kolaylık ne de olsa.

hepsiburada'da acura gördüm şimdi. o iyi gibi duruyor sizin tercih ettiğinizdense.
  • supergirl  (28.10.09 15:05:45) 
Geç oldu ama teşekkür ederim, hepinizin önünde eğilirim; saygıynan.


  • Kazmapolitan  (30.10.09 20:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.