[]

sgk matrahını 2015 aralıkta aşan tutar 2016 ocakta bordroda

sgk matrahını 2015 aralıkta aşan tutar 2016 ocakta bordroda gösterilebilir mi? her sene sıfırlanması gerekmez mi. aksi takdirde 2016da 2015 için sgkya prim ödenmiş olur.

şöyle bir açıklama yapmışlar:
SGK Devir matrahı Yasal olarak şu şekilde ifade edilmiştir.
Bazı işverenlerce sigortalılara ay içinde hem ücret, hem de ücret dışı ödeme yapılabilmektedir. Bu durumda, ücret ve ücret dışı ödemelerin toplamı kimi zaman prime esas aylık kazanç üst sınırını aşabilmektedir. 5510 sayılı Kanunun, 01.10.2008 tarihinden buyana uygulanmakta olan ikinci fıkrasında yer alan, ücret dışındaki ödemelerin, yapıldığı ayda üst sınırın aşılması nedeniyle prime tabi tutulamayan kısmı, ödemenin yapıldığı ayı takip eden aydan başlanarak iki ayı geçmemek üzere üst sınırın altında kalan sonraki ayların prime esas kazançlarına ilâve edilir.”

 
ücret dışındaki ödemelerle prime esas kazanç tavanı aşılmışsa sonraki iki ayda da prime esas kazançlara ilave ediliyor. bu ödemeleri 2016 ocak-şubat ayında almışsınız gibi prim kesiliyor. primler aylık olarak ödenir. yılın değişmesi fark etmez.


  • ganbatte  (01.02.16 16:04:24) 
sarkan matrahta ay yıl fark etmiyor. ocakta da devam eder.


  • freya  (01.02.16 16:04:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.