[]

Aamir Khan Çok mu Çok Süper?

öncelikle hint(avare hariç) ve çekik gözlü filmlerini sevmediğimi söyleyeyim.(2 yönetmen hariç). bu abi ile ilgili, çok sevilesi derdime geleyim.

yahu sinema adına cidden çok çok büyük bir abi mi bu adam? mahsun filmlerinin hintcesi gibi bir ön yargıya sahibim. çevremde incir reçeli'ni izleyip seven kim varsa, bu abinin filmlerini de seviyor. sözlüğe baktım az önce, adam hakkında yazılan övgü/yergi oranı bir çok "sağlam" yönetmenin başlığında yok.
harbiden çok mu değerli filmleri kaçırıyorum?

 
Valla benim annem de hastası adamın :)


  • lcha  (01.02.16 14:33:58) 
bende seviyorum, izlediğim bütün başarılı filmlerde bu adam var. oyunculuğu da güzel. mesela ghajini filmi için ciddi ciddi oturup vücut kasmış adam.

nasıl yeşilçam'daki her başarılı filmde şener şen veya adile naşit gibi isimler varsa bunda da öyle.
  • tolga asp  (01.02.16 14:40:57) 
sempatik adam. ben de beğeniyorum.


  • kakao  (01.02.16 14:51:42) 
Ben tek filmini izledim (3 Idiots) gayet güzeldi. Tabii izlerken Bollywood havası olduğunu illa ki hissediyorsunuz ama herkese hitap edebilen bir film bence.


  • himmet dayi  (01.02.16 14:54:48) 
basit, kolay anlaşılır mesajlar veren trajik ve komik öğelerin oldukça yüzeysel işlendiği filmleri var. bizimkilerin saçmalıkları kadar kötü olmasa da evet çok üst düzey işler yaptığını sanmıyorum.

herkes tarafından çok sevilme nedeni de senin dediğin şey işte, basit olduğundan hedef kitlesi çok geniş.
  • dahili meddah  (01.02.16 14:55:12) 
"Mahsun filmlerinin Hintçesi" biraz ağır olmuş. Farklı ve zengin bir kültürel ortamda geçtiği için seviyorum ben filmlerini. Komedi, eğlence, dram dozu da iyi. Hint filmi dansları da cabası. :) Çok iyi bir oyuncu değil; ama yakın zamanda vegan olduğu için de ayrı bir sempatim var kendisine.


  • auroraaurora  (01.02.16 14:56:21) 
bana mahsun kırmızıgül değilde hindistanın jim carreysi gibi geliyor, çok sempatik. izlemediğim filmi yoktur herhalde oyunculuğu da gayet başarılı. hatta şu uzaylıyı oynadığı filmde acayip gülmüştük eşimle. aileden biri gibi. bence çoğunlukta öyle gördüğü için çok seviliyor.


  • yue  (01.02.16 15:26:00) 
Oyunculuğunu, filmlerinin bizimkiler veya Hollywood ile karşılaştırılmasını geçtim, söyledikleri şeyler Hindistan için devrim niteliğinde. Aslında bambasit şeyleri Hindistan'da ilk olmasa da, en bangır bangır söyleyen kişi. 3 idiots basit bir film, birçok da oradan buradan alıntı espriler var ama öğrencilik hayatının gerçekten büyük bir tabu olduğunu söylüyor Hintliler. En yüksek öğrenci intihar oranı o filme kadar göz ardı edilen, en iyi ihtimalle de iki üç kişinin konuşup medyanın çok da sallamadığı, seslerinin duyulmadığı bir konu. Hintliler Amerika'ya kapak atmak için bizdeki üniversiteye giriş sınavlarından çok büyük savaşlar veriyorlar. Filmdeki "94'ten 91'e düştü notu, inanabiliyor musun?" repliği gerçek bir replik. Notun 94'ten 91'e düşmesi, güzel bir hayat hayaline, kast sisteminden kurtulmaya neredeyse veda etmek demek adamlar için. 80'lere düştün, hayatın bitti. Bu da böyle kabul edilmiş, aksinin düşünülmediği bir konu. Adam eğitimle ilgili dernek açtı ve bununla ilgili program yapıyor, farkındalık arttırmaya çalışıyor ve buna bir filmle başladı.

Aynı şekilde, PK de oynadığı bazı sinemaların taşlandığı, bazı bölgelerde yasaklanan bir film. O toplumda deizm/ateizm demek az az konuşulan ama filmi yapılmaya cüret edilemeyen bir şey.

Alakasız olarak, şu milletin iç çamaşırı giymeyip seksi danslar ettiği Kolombiya'da kadınlar şundan 10 sene öncesine kadar kadınlar meme veya rahim kanseri olduğunu söylemeye utandıklarından, patır patır ölüyorlarmış. Soraya diye ünlü bir şarkıcı meme kanserine yakalanmış ve kadının tek yaptığı bir sabah programına çıkıp "Ben meme kanseriyim" demesi olmuş. Kadınlar onu örnek alarak kliniklere gidip tedavi olmaya başlamışlar. Bu sayede kurtulan kadın sayısının yüzbinden fazla olduğu düşünülüyor. Aamir Khan'ın da yaptığı bu kadar basit aslında. Süper devrimci değil ama basit şeylerle halkı sevimli sevimli dürten ve hareketlendiren bir at sineği.
  • aychovsky  (01.02.16 15:33:00) 
mahsun filmlerinin hintçesi adama hakaret olmuş. ben adamın filmlerini beğeniyorum. o salakça danslar olsa da adamın pek boş filmi yok. adam bir mesajlar verme derdinde. sıkı sanat filmi izleyicileri tabii ki sevmeyecek... adamın derdi sanat değil... ben fanı ya da hastası değilim. fakat çevremde özellikle öğrencilerde ve gençlerde çok büyük bir hayran kitlesi var adamın...


  • gotic  (01.02.16 15:35:58) 
beğenmiyorum.
sana katılıyorum aynı mahsun hesabı bir şey ama mahsundan daha iyi.
hint filmlerini de hiç sevmiyorum.
o nasıl bir yer öyle.
  • seyduna6687  (01.02.16 15:38:19 ~ 15:41:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.