[]

Tarayıcı ve İnternet Garipliği

Selamlar.

Sorunu tam olarak nasıl anlatmam gerek bilmiyorum ama apaçi gibi anlatmaktan başka yapacak şey yok.

Chrome kullanıyorum. Son bir haftadır falan bir sekme açıp bir şey aradığımda ya da bir sayfaya girmeye çalıştığımda (ki genelde arama yaptığımda oluyor) resimlerini eklediğim ekranlar geliyor. Google'ın captchasına yanıt verdikten sonra yine aramaya devam edemiyorum.

İkinci kıllandıran şeyler; Chrome'da bütün hesaplarım her seferinde tekrardan mail ve şifre yazmamak için açık durumda (gmail, sözlük, bilimum sosyal medya hesabı, çeşitli siteler, vs). Pc masaüstü ve sadece ben kullandığım için. Ama bu hafta içerisinde durduk yere sanki çıkış yapmışım gibi sitelere girdiğimde durduk yere tekrar giriş yapmam gerekti bir kaç siteye. Ki bu dediğim, atıyorum sözlükte takılmışım sonra sekmeyi kapatmışım, 1-2 dakika sonra tekrar siteyi açtığımda oluyor, öyle bir zaman aşımı olacak durum da yok yani. Aynı olay telefonumda da oldu.

Ev arkadaşım internetten bir haltlar yiyor desem; daha F klavye mi Q klavye mi kullandığını bilmeyen, interneti sadece Facebook ve Youtube için kullanan bir tip. O zeka da yok zaten. Onun bilgisayarında da bir şey olacağını sanmıyorum çünkü 2 gün önce ben format attım ve dediğim siteler dışında bir şey yaptığı yok.

TTnet kaynaklı bir problem olabilir mi diye düşündüm. Adil kullanım kotasıdır, arkadaşımın sürekli Youtube'dan video izlemesi kastırıyordur falan diye; ama hesaplardan çıkış yapma olayı anlamsızlaşıyor bu sefer.

Kendi çapımda bilinçli bir internet kullanıcısıyım. Tekrar giriş yapmam gerektiğinde site adresine bakıyorum dalgaya gelmeyeyim diye, ama bir sıkıntı var çözemediğim.

Olayın sebebi nedir, ne yapmak gerekir gibi konularda fikir verebilirseniz çok sevinirim. Bu gerilim yüzünden internet bankacılığı kullanmaya korkuyorum ve hesapların çalınması riski acayip tırstırıyor.

Ekleme: An itibariyle Chrome üzerinden Google'da hiç bir arama yapamıyorum. Mozilla'da sıkıntı yok aramada. Herhangi bir DNS veya VPN olayı da aktif değil. Açmayı denediğimde de arama yapamıyorum.

 
Vpn aktif mi?


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (01.02.16 13:34:53) 
Hayır değil.


  • rakunzelll  (01.02.16 14:13:59) 
chrome'a daha önce bir eklenti yüklenmiş ve kaldırılırken doğru kaldırılmamış olabilir. eklentiler kısmından daha önce kullanıp pasif hale getirdiğiniz eklentileri kaldırın. ayarlar kısmında proxy'nin aktif olamadığından emin olun daha sonra ayarlar==>gelişmiş==>en altta ayarları sıfırlayın seçeneğini deneyin. yine aynı sorun devam ederse önce chrome'u kaldırdıktan sonra temiz kurulum deneyin.


  • ukde  (01.02.16 15:09:28) 
Gönderdiğin resimlerde olağandışı trafik demiş. Bilgisayarında botnet virüsü varsa arka planda trafik yaratır. Eğer öyleyse sorun sadece virüslü bilgisayarda olur, kendininkin kapatıp (tamamen kapatıp) diğer makinada aynı sorun var mı diye kontrol et. Mutlaka virüs kontrolü yapmalısın.


  • mikro patlama  (01.02.16 20:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.