[]

yandex navigasyon sorusu. kavşak 3. çıkış, kavşak 1. çıkış.

şimdi 3. çıkış vs diyince benim kafam karışıyor. sağdan mı 3, soldan mı 3.

motor kullanırken kulaklık takılı oluyor, bakamıyorum ekrana ve sürekli kavşaklarda durmak zorunda kalıyorum.

çünkü bazen soldan sayıyor bazen de sağdan. bunun bir oluru yok mu. ne demek 3. çıkış? kime göre 3 aq? :)

 
Yandexe ben de o konuda kirginim. Henuz cozemedim kime gore neye gore cikislar


  • la noix  (01.02.16 09:45:30) 
sağdan sayarak girebileceğim ilk yol, ikinci yol diye sayıyorum ben. tutuyor hep de


  • acan99670  (01.02.16 09:57:37) 
"hafifçe sağdan devam edin" ne demek allah aşkına birisi de onu tarif etsin, istanbula gittik, yol 5'e ayrılıyor, hangi sağ ?

Google maps'de de birinci çıkış ikinci çıkış diyor. Kavşaklarda çok şaşırtıyor, düz git yerine birinci çıkış diyor, arada gözle rotayı takip etmek gerekiyor.
  • kimlanbu  (01.02.16 10:05:37) 
Kavşağa girdin.
Her yol bir çıkış
Kaçıncı çıkış olduğunu say işte.
Neyini anlamadın bunun
  • Frederick Co  (01.02.16 10:14:39) 
her zaman derim yazılımcı, bilgisayar işiyle uğraşan arkadaşlar kusura bakmasın ama ciddi derecede zeka sorunu mu desem anlatım bozukluğu mu desem var oğlu var sizlerde. Arkadaş yazılımı, programı vs ne haltsa yaparken mutlaka yanınıza sözelci 1-2 arkadaş alın da menüleri vs onlara sorup yapın. En basitinden cep telefonları menüleri bile saçma sapan ve zor şekilde tasarlanmış. ayfondan samsunga ya da tersine geçince afallıyoruz ana babalar ne yapsın, bi de dalga geçilir onlarla. Topunuzun bilgisayarına virüs girsin e mi yazılımcılar sizi. Bak yine sinirlendim aq.


  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (01.02.16 10:29:48) 
"hafifçe sağdan devam edin" demek yol çatallandı, sağa dönmeyin ama düz devam edin demek.

1. çıkış, 2. çıkış vs. ise sağdan sayılır ve her zaman ilk dönülebilecek yol 1. çıkıştır. 4 yolda, tam karşıya geçilecek ise genelde "kavşağa girin, 2. çıkıştan çıkın" der.

@yaylada cimene uzanip goge bakan savasci; yazılımcılara zeka sorunu var demiş :D he paşam, senin kullanamadığın uygulamayı onlar yazıyor. her uygulamayı next next next diye kuranların hüsnü kuruntusu bu işte. biraz teknik düşünmek gerek.

yazılım : evet notluyum.
  • zam sampiyonu domates  (01.02.16 10:29:56 ~ 10:32:37) 
panpa, yazımın tümünü okursan ironi yaptığımı anlarsın. zeka sorunundan kastımı da açıkladım. yani süper bir zeka+bilgiyle muhteşem bir program, yazılım, app vs yapabilirsin ama sonuçta onu son kullanıcı olan sıradan vatandaş olan ben, ahmet amca, nuri bey, ceylan hanım vs kullanacak. yani bizim en kısa ve basit yoldan anlayacağımız şekilde yapmadıktan sonra ne anlamı var ki? Bak facebook'a? Tuşlar neler? Beğen, Şikayet et, Arkadaşlık Teklifi gönder, ARkadaşlıktan çıkar, Şikayet et, Resim paylaş, Etiketle. Yani onun için tüm ana babalar, dayılar teyzeler bunu kullanıyor. Ne kadar basit ve kullanması kolay uygulama.

En basitinden geçen bi arkadaşımı tel. rehberime ekledim. Sonra whatsappa girdim. Whatsap dan mesaj göndericem herif whatsap kişilerde çıkmıyor. Ne yaptım ne ettim bulamadım. Halbuki ben telefonda ilk kurduğumda tüm rehberdeki kişiler otomatik gelmişti whatsap ekranına. NEyse konu dağıldı.

Dönel kavşaklı dört yola gelip de hiçbir yere sapmadan düz gitmem gerekiyorsa ve yandex bana "sağdan hafifçe ilerle ve 2. sapaktan git" diyorsa kusura bakmayın ama bunu yazan yazılımcı ağır gerizekalıdır. Olm desene "kavşaktan sapmadan düz git" diye. Davay davay.
  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (01.02.16 10:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.