[]

Hayattaki herhangi bir şeye karşı fikrimin olmaması, essay yazmak

merhabalar,

mühendislik öğrencisiyim, 4.sınıfım. Kafam 4 sene boyunca ütülendi, mala döndüm. Okul zamanı çok kafam şişiyor, çok fazla çalışıyorum, ot gibi bir hayat yaşıyorum, ielts vermem lazım. Listening reading falan tamam da, kendi fikrimizimin olması gereken kısımlarda sıçacağımı düşünüyorum.

Çünkü hayattaki herhangi bi şeye karşı herhangi bir fikrim yok. Gerçekten herhangi bi konuya karşı bi duyarlılığım, herhangi bir görüşe bağlılığım vs. hiçbir şey yok. Olup olmaması da umrumda değil. Kendi çapında yaşamaya çalışan, öleceği günü bekleyen bi insanım yani.

Şimdi bu writing mriting yazarken belirli savlar vs. belirlemek gerekiyor. Aklıma gerçekten çok basit şeyler bile gelmiyor. Bildiğiniz düşünemiyorum. Düşünemiyorum yani arkadaşlar. Düşünmek için ne yapmak gerekiyor? Aklıma Türkçe, İngilizce vs. hiçbir şey gelmiyor. Fikir olarak bi fikrim olmuyor yani.

Bu tarz düşünme problemi yaşayan varsa tecrübelerinden yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

 
deme be abi


  • cemlemikonusuyorsun  (01.02.16 00:07:16) 
onlar ne yazdigini bakmiyor, nasil yazdigina bakiyor. bu yuzden icerigi salla gitsin.


  • ubi dubium ibi libertas  (01.02.16 00:07:52) 
Kitap okumaya başla.
Mesela hayvan çiftliği var güzel bi kitap. Hem çabuk da biter onu oku. Sonra çok alakası olmayan dönüşüm kitabı var franz kafka nın onu oku. Belki sonra bi şiir kitabı okursun. Sonra bi roman olur. Çok itap yazar tavsiyesi vermek istemiyorum. Ne bileyim farklı farklı alakasız kitaplar oku. Git fethullah gülen kitabı oku bir tane. Ne diyor bu adam de. Sonra al eline nazımı bu adamı niye sevmiyorlar de. Orhan pamuk neden hain olarak anılır onu düşün vs. Her fikre açık ol hepsini savunma üstüne düşün ve araştır...
Kitap okumak zihni düzenler. Hayal gücünü geliştirir. Ufak ufak fikirler üstüne düşünürsün. Burada yazara katılmıyorum, hah işte şairin bu şiiri çok güzel vs. Şeklinde kitabı düşünce süzgecinden geçirirsin. Yavaş yavaş zihin antrenman yapar sonra düşünebilirsin.
Kolay gelsin.

Bunu dersin için değil sadece düşünebilmen için yazdım. Gelecek yaşamında düşünmek önemli zira.
  • cahs  (01.02.16 00:12:29 ~ 00:13:27) 
sorun şu ki, okul dönemi boyunca çok fazla şey okuyorum. Herhangi bir yazı vs. görmek içimi daraltıyor. Uykusuz ciltleri aldım, kafayı dağıtmak için onlara bakıyorum yapabildiğim tek şey bu.


  • cemlemikonusuyorsun  (01.02.16 00:14:20) 
abi eksiduyuru gibi bi yerde takılıp nasıl oluyo da hayata karşı vizyonsuz biri olabiliyosunuz? çok über acayip bi platform olduğundan değil. herkes bişe yazıyo şurda biri bişe soruyo öteki fikrini belirtiyo. yazılanları okusan zaten bi vizyon kazanırsın. senin anlattığına tamı tamına benzer bi arkadaşım var. çok güzel vakit geçiririz ama ciddi bi konu üstüne tartışamazsın adamın fikri yok çünkü ama onun farkı internetteki forumlarda bile takılmaması. olm bu kadar kapatmayın lan kendinizi dış dünyaya. insanların düşüncelerini öğrenmek bile bişe katar size.

not: mühendislikle alakası yok. 2010da makine mühendisi olarak mezun oldum ben de.
  • KidLazer  (01.02.16 00:15:39 ~ 00:16:11) 
ielts'de ne yazdığınıza da önem verirler.
cambridge'in ielts çalışma kitapları var, orada örnek sorular ve sunulabilecek fikirler yazar. onlardan oturun çalışın.

  • mesgul ve huzursuz  (01.02.16 11:35:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.