[]

Yangın tüpleri hakkında yardım

Çalıştığım şirketteki yangın tüplerini yenileyeceğim. Sanırım ihtiyacım aşağıdaki gibi:

-100m2 kağıt deposu: 12 kg köpük
-60m2 ofis: 6 kg toz

Hangi firmadan almam gerektiğini, kaç sene garanti verildiğini anlayamadım maalesef. İki firma buldum; bir tanesi;

-Tüpaş www.tupas.com.tr 4 yıl boyunca her yıl kontrole geliyorlarmış
-İtfaiye Vakfı www.ivak.org.tr 2 yıl garantisi varmış

Herhangi biri ile tecrübesi olan var mı? Ya da farklı bir öneride bulunabilir misiniz?

 
tüplerin zorunlu kontrolü senede 1 değil 6 ayda bir kere. ilk olarak bunu göz önüne al. anlaşmanı buna göre yap. ben 2 ay önce bir firma ile ücretsiz 6 aylık kontrol, 4 sene garanti şartları ile anlaştım. bu dört senede sadece boşalan tüplerin doldurma parasını ödeyeceğiz.


  • delidir yakalayin  (31.01.16 23:35:50) 
biz tüpaşla çalışıyoruz. 6 ayda bir gelip ücretsiz kontrol yapıyorlar. biten yada basıncı düşen varsa değiştiriyorlar. bide ilk geldiklerinde yine ücretsiz yönetmeliğe göre nerede ne kadar hangi tüpten kullanılacaksa onu çıkartıp teklif de verdiler.


  • zenc  (01.02.16 08:18:25) 
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Burayi okuyacak baskalarina da faydasi olmasi icin konu ile ilgili edindigim bilgileri de paylasiyorum:

1-) 250 m2 Alan icin 6kg agirliginda toz adi verileh tup yeterliymis.

2-) kontrollerinin 6 ay ile 12 ay arasinda yapilmasi gerekliymis. Tupas ve hassa, 4 yil boyunca yilda 1 defa bakima/kontrole gelme sozu veriyor.

3-) telefonla gorustugum kisiler arasinda tupas'dakiler tok satici ve burnundan kil aldirmayan ama yardimci olan cinsten. Vakiftaki Hanim konuyla ilgili pek bilgi sahibi degildi, Fiyat bilgisi verdi sadece. Hassa'daki Beyefendi ise kucuk bir firma oldugumu belirtmeme ragmen uzun uzun detayli bir sekilde bu isin her noktasini anlatti.

Fiyatlari ise: tupas'da 75tl + kdv, itfaiye vakfi'nda 63tl + kdv, hassa'da 70tl + kdv.

Yazarin notu: yardimsever kisilikleri ile ilerde sorun yasamama karsin musteri memnuniyeti hususunda daha cok guven verdiler. sanirim hassa'dan alacagim.

Tesekkurler!
  • pietro  (01.02.16 19:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.