[]

Danimarka'nın mültecilerin mallarına el koyması hk.

Nedir bunun mantıklı açıklaması? Gözden kaçırdığım bir şey mi var? İnsanların paralarına, elmaslarına neden el konuluyor?




 
2.500 kron dan fazlası bütün elektronik eşya, mücevher (alyans vs hariç), paraya el konulup ortak fonda aktarılıp, mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere harcanacakmış.


  • hoikam  (31.01.16 22:10:33) 
Bütün zenofobi, göç olayına çok da sıcak bakmama şu bu konuları dışında bir de işin ekonomi boyutu var. o yüzden belirli bir meblağ üzerine el konulması fikri var zaten. detayını bilmiyorum gerçi.

ülkeye yüklü ve kontrolsüz (miktarı belli olmayan) para girişi konusunda ise "eee ne olacak ki?" demek "neden para basıp borcumuzu kapatmıyoruz ki?" ile aynı mantık oluyor.

tabii tek sebep ekonomik mi? sanmam.
  • nawar  (31.01.16 22:12:12) 
İnsan Hakları Evrensen Beyannamesi md 17

"
Her şahıs tek başına veya başkalarıyla birlikte mal ve mülk sahibi olmak hakkını haizdir.
Hiç kimse keyfi olarak mal ve mülkünden mahrum edilemez.
"

Keyfi değildir de nedir şimdi bu? Amaç ne yani anlamadım.
  • olmadı ki bir kullanıcı adım  (31.01.16 22:13:35) 
tam bilmiyorum ama kendi vatandaşlarının da parası belli miktarın üstündeyse yardım etmiyorlarmış öyle bişey olduğundan fazla olanı alıyorlar gibi bişey.


  • wishmaythşngs  (31.01.16 22:18:09) 
bak hoikam ne demiş yanıtı orda.

almanyaya girdiğimde bile kapıda soruyolar bana yanında kaç para getirdin diye. bi zahmet mülteciye de sorsunlar.

isviçreli +1

bu mülteci arkadaşlar doğru dürüst yaşamak istiyoduysa mesela katara ya da suudi arabistana gidebilirdi. avrupalı adam yerine koyuyo da kucak açıyo üstüne bi de karılarına kızlarına tecavüz ediyolar. bence haketmiyo çoğu adam gibi yaşamayı da neyse işte "hümanizm".
  • KidLazer  (31.01.16 22:19:41 ~ 22:21:14) 
olay şöyle, bu mültecilerin başvurularının process edilmesinin belli bir bütçesi var, ve bunu vergi mükelleflerinin sırtına yüklemek istemiyorlar, eğer paranız yoksa başvuru ücreti ödemeyin ama hem kollarınıza altın bilezikleri dizip hem de ödememezlik de olmaz diyorlar. bana kalırsa haksız bir davranış.


  • yonge and bloor  (31.01.16 22:24:06) 
nawar açıklamış işte duygusallığa gerek yok. Türkiye zengin bir ülke olsa ve aynısını yapsa bu kez de Türkiye'yi haklı görecektiniz.


  • Traveller  (31.01.16 22:30:37 ~ 22:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.