[]

Başka bir kilo verme sorusu

Tam 2 haftadan beri diyetteyim. (Sağlıklı yiyorum mu desem ya da) Şekeri, tuzu, unlu ürünleri, ekmeği, meyveyi falan tamamen kestim. Yani 2 haftadır tek aldığım şeker 2 defa küçücük parça bitter çikolata yemek oldu o da adet dönemimde. Onun dışında paketlenmiş hiçbir şey yemiyorum. Karatay kafasında gidiyorum. İşsiz olduğum için öğlen 1 bazen 2 de uyanıyorum, domates, peynir, zeytin, yumurta, ton balığı, süt gibi şeyler tüketiyorum, sonra ara ürün olmadan akşam da yine Karatay'a uygun ekmeksiz, salatalı, yoğurtlu falan yemek yiyorum. Genelde sebze, tavuk ve çorba oluyor. Kırmızı et neredeyse hiç yemiyorum. Öğün aralarında genelde 4 ya da 5 saat oluyor. (Daha az da olabiliyor) Meyveyi 2 hafta içinde 4 tane falan yemişimdir toplamda (portakal, muz o da). Spor yapamıyorum çok çünkü ilk başladığım gün evde bisiklette bir saat yaptım ve galiba bir kasa falan zarar verdim, sonraki günler sürekli hamlıktan farklı bir ağrı çektim ve yürüyemedim falan ağrıdan bir süre. 3 gün önce bu sefer 20 dk yapmaya başladım her gün bisikleti, ama 3. gün zorluk seviyesini bir tane arttırınca ve 25 dk yapınca bugün ağrılar geri döndü. Kalori alımı olarak günde genelde 800-900 kalori falan alıyorum (ama aç kalarak değil bu, yediklerim çok kalori tutmuyor sadece), sürekli su ya da bitki çayı içiyorum, ha bu sırada goji berry çayını ve tozunu kullanmaya başladım 8 gündür (ne kadar işe yaradığı tartışılır, gerçi 10 günden sonra etki gösteriyor diyordu ama reklam kandırmacası da olabilir). Onun dışında çok hareket etmiyorum bu aralar maalesef, arada dışarı çıkıp biraz yürüyorum falan ama çok değil. Altınbaşın Light Yulaflı Kepekli Bisküvisinden yiyordum, onu bile kestim paketli diye. Akşam 8 den sonra hiçbir şey yemiyorum. Başta fındık, badem, ceviz falan yiyordum, onu yemeyi de bıraktım.

Şimdi sorunsalım şu ki ben 2 hafta içinde toplamda 500 gram falan verebildim sadece. Normalde dikkat ettiğimde kilo verme sorunum yok, ama bu sefer vücut durdu nedense. Ne yapabilirim? Spor yapamıyorum çünkü bacağımdaki kasın durumu şu an evin içinde yürürken bile zorlanmama neden oluyor. Yanlış yediğim bir şeyler mi var? Vücut kendini açlık moduna mı aldı desem aç bırakmıyorum da kendimi hiç. Sizin buna mantıklı açıklamanız var mı agalar? Şunu yanlış yapıyorsun, şunu ye, şunu yeme falan gibisinden. Teşekkür ettim.


 
Ne kadar aksini söylesen de kendini aç bırakıyorsun gibime geldi. 1-2 gibi kalkıyorsun 8'den sonra birşey yemiyorsun. 6-7 saatlik dilim dışında aç kalıyorsun demektir. Uyku ve yemek saatlerini düzenlemende fayda olabilir.


  • sertori  (31.01.16 21:10:24) 
Bu kadar az kalori almana rağmen neden kilo veremediğin hakkında net bir açıklama yapamayacağım fakat diyetinin doğru olmama ihtimali üzerinde durabilirim. Beslenme ve diyetetik bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Okulda en sağlıklı kilo verme yönteminin ve sağlıklı beslenme denen şeyin önce senin ihtiyacın olan kaloriyi hesaplayarak, sonrasında ise olmak istediğin kiloyla birtakım hesaplamalar yaparak kişiye özel olarak düzenlenen bir şey olduğunu öğreniyoruz. Canan karatay ın diyet kitabını okumadım hiç. Ama mesela belki nedeni vardır, neden ara öğün yok? Biz ara öğünü kullanıyoruz. Ve en önemlisi alman gereken karbonhidrat, protein ve yağ yüzdelerini senin ihtiyacın olan kaloriye göre hesaplıyoruz. Böylece sağlıklı bir şekilde kilo veriyorsun.

Bir de goji berry hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Bu çayı sadece internette gördüm, ünlülerin pozlarıyla birlikte. Hiç araştırmadım ama bir fikrim var, paketli ürünlere nasıl güvenmiyorsan ve diyet için hayatından tamamen nasıl çıkardıysan bence o kararlılığı bu ürün için de göstermelisin. Belki araştırdın, makaleler okudun bununla ilgili, sağlıklı olduğunu öğrendin. Ama bence yine de güvenme derim. Böyle kilo vermek için pazarlanan zayıflama ürünleri yüzünden kaç insan hayatından oluyor.

İmkanın varsa diyetisyene git derim. Eğer mümkün değilse, online diyet verenler diyetistenler var sitelerinde görmüştüm, büyük ihtimalle bir mebla karşılığında yapıyorlardır bunu. Eğer ücretsiz bir çözüm yolu yok mu dersen de, sana yardımcı olabileciğimi söylerim. Eğer bana güvenirsen ve 1 buçuk senelik bilgilerimi kabul edersen :) Online diyet yazmak isterim sana.
  • idunnothing  (31.01.16 21:24:52) 
Hareket edin, çok hareketsiz bir yaşamınız var, tabi sakatlık geçtikten sonra.

Bir de bir anda vücuda bu kadar yüklenilmez. Günlük kalori ihtiyacınızın nerdeyse yarısı kadar yerseniz bedeniniz açlık moduna geçip enerjiyi tasarruflu harcar. Tatlı yemeyin, alkol almayın ama gündüz meyve yiyin. Çok şekerli meyveler, kuru meyvelerden çok az tüketin (kayısı, üzüm). Her gün en az 45 dk yürüyün. Yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüketin.
  • slack  (31.01.16 21:30:59) 
Dediklerinizi yapıp üstüne biraz spor koyarak ama arada pizza falan gömerek 1 ayda 7 8 kilo vermiştim.

Akşam 8den sonra bir şey yememeye bakıp bence devam edin.
  • kljgslsdkjsd  (31.01.16 21:37:11) 
Teşekkürler cevaplar için arkadaşlar. @bitethepain, bu benim zayıf olayım, güzel olayım diye kendimi parçalamam değil şu anda, belimde iki taraflı fıtık var ve doktor söyledi kilo vermemi, ağrılarım biraz daha azalsın diye. Her kilo vermek isteyen kişi güzellikle takıntılı olmuyor yani. :) Ha zayıflayınca insanın kendini daha iyi hissettiği bir gerçek ama bunun bir de sağlık yönü var, onu da hatırlamak lazım.


  • EyLüL Kizi  (01.02.16 13:43:16) 
Fıtığınız varsa bisiklette ağrılarınız olması çok normal. Sonuçta bisiklette belinizi zorluyorsunuz. Size en iyi gelecek spor yürüyüş ve yüzme. imkanınız varsa havuza yazılın derim. Beslenme konusunda da metobolizmanızı harekete geçirmeye çalışın daha fazla. Ben internette çıkan müthiş zayıflatan besinlere inanmıyorum açıkçası. Kaliteli karbonhidrati sağlıklı yağlar ve protein yeteri miktarda alındığı sürece kilo verilir.


  • muslugubozukhayrat  (01.02.16 14:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.