[]

CV Sorusu

CV'mi update ediyorum, son düzenlemeleri yapıyorum ufak tefek birkaç soru doğdu kafamda

1- Dünya çapında bilinen sağlam 2 firmanın tr ofislerinde 1er ay staj yaptım, onları da yazmalı mıyım?
Ek bilgi: Experience bölümünde şu an çalıştığım işim, önceki part time işim ve teaching asistanlığım yazıyor hali hazırda. 1er aylık stajlarda hiçbir şey yapmadım nerdeyse, ama firmaların isimler sağlam

2- Başlık sıralaması nasıl olmalı? Bende şu an
experince -> education -> projects -> honor & certifications -> interest şeklinde

3- Hobilerimizi ve kulüpleri nereye yazıyoruz? Okulun, işin yanına arasına mı yedireyim, yoksa interest bölümüne mi yazayım. Interest'te şu an teknik interest'lerim yazıyor. Sonuna 2-3 tane hobimi ekleyebilirim

 
1. eğer başvuracağın pozisyon entry level ise staj yazmanda fayda var. skilled worker olarak başvuruyosan konmamalı. firma isminin sağlam olması avrupa veya amerikada pek bişe ifade etmez ilgilenirlerse içeriği sorarlar inanmazlarsa sallamazlar

2. bende sıralama şöyle
education - employement - training&certificates - projects - language - computer skills hobbies (yurtdışına başvuracaksan education'ı ilk yazmak önemli. denkliğinin olup olmamasına bakar avrupalı mesela)

3. hobi ve ilgi duyduğun şeyler hep en sona. o da iş ile alakalıysa. yoksa hobiler de artık çok tercih edilen bişe değil ancak yazmanın da sakıncası yok. içerik olarak zıt şeyler yazmamaya bak. mesela blackened death metal severimin yanına pop müzikten hoşlanırım dersen olmaz (misal)
  • KidLazer  (31.01.16 19:50:21) 
1- yaz. hic yoktan iyidir. ama bunlardan fazla bir + bekleme.
2- baslik siralamasi guclu yonune gore olmali. anladigim kadariyla experiencein cok yok. o yuzden one education kismini koy.
3- en dibe
  • varg  (31.01.16 19:59:05) 
1. evet.
2. education, experience, interest, honor & certifications, projects.
3. boşver, yazma.
  • jack of hearts  (31.01.16 20:39:36 ~ 20:40:28) 
1-staj bile olsa şuan yaptığın işle ilgili ise experience kısmına yaz. şuanki alanınla ilgili olmayan stajları stajlar diye ayrı bir kısma gerilere detay vermeden yazabilirsin.
experience kısmına yazacağın bu stajlarında neler yaptığını da kısaca yaz.

2- education başta olsun. yabancı kaynaklarda bu yönde öneriyorlar. experience education dan sonra gelsin.

3- Activities kısmına hobileri yazabilirsin, dahil olduğun kulüpler, etkinlikler vs de bu bölüme yazılabilir. bir iki ödülün veya bursun varsa Achievements and Activities diye tek bir başlıkta toplayıp hepsini buraya yazabilirsin.
  • sttc  (31.01.16 22:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.