[]

Gögüs çalışılan günde buna ek olarak ön kol mu yoksa arka kol mu çalışmak?

Daha mantıklı? Neden?




 
Bacak calismali. Cunku bacak calismadan bosa kurek ceker.

Digerini de "buna ek" olarak degil. On kol ve gogus, arka kol ve gogus calistiran hareketler yapmali. Ekstraya gerek yok.
  • stevie  (31.01.16 15:32:30) 
İtme hareketleri (push - chest & triceps) beraber, çekme hareketleri (pull back & biceps) beraber yapılır gibi bir genel kanı var.

Bodybuilding.com'da ki hazır programlara bakarsan orada da genelde gruplandırma bu şekilde yapılıyor. Ben de bu şekilde yapsam da pek hazetmiyorum, özellikle chest sonrası triceps yapmaktan. Sağlam göğüs bastıktan sonra ayrıca triceps hareketi yapacak gücüm kalmıyor
  • elon  (31.01.16 17:17:19) 
Göğüs hareketlerinde genel olarak çalışan ikincil kas grubu arka koldur, göğüs çalışırken arka kol ısınmış olacağından arka kolla çalışmayı tercih ederim.


  • buzdagi  (31.01.16 17:23:03) 
abi ön kol denen şey forearm, dirsekten aşağısı. öğrenin şunu artık, kim ne tavsiye istiyor, kim ne tavsiye ediyor? belli olmuyor. o gün biceps mi triceps mi çalıştırayım diyorsan, biceps her zaman çalışır. bi boka yarayan bir kas değildir, o sebeple seni çoğu harekette geride bırakmaz. zaten çoğu programın 3/4ü biceps çalışma üzerine. mesela sen göğüs demişin, allasen, göğüs iki karışa bir karış bir yer, yani bütün gün onu mu çalıştırıyorsun? israf değil mi?

internette zibilyon tane rüştünü ispatlamış program var, ister ss ister sl5x5 ister 531, daha bilmediğim neler vardır. orada araştırıp aklına yatanı bul işte. neden internet brolarının seni yanlış yönlendirme ihtimalini göz ardı ediyorsun?
  • kargn  (31.01.16 18:06:35) 
bu arada bu 531 advanced bir program olabilü. yani baa kalırsa temel barlı halterli çalışmayla başla, makineleri basit izolasyon için kullan, ne bilem, oku, daha çok oku, ihtiyaç ve hedeflerini kısa vade ve uzun vade olarak belirle. geberene dek mi yapacaksın bu işi yoksa kız bulup evlenene kadar mı falan.. bunlar önemli ayrımlar.


  • kargn  (31.01.16 18:08:42) 
Programın yapısına göre bir dolu alternatif olabilir ama sen triceps yap. Diğeri kol odaklı çalışacaksan daha anlamlı. Ama kolda kütle için zaten biceps-triceps superset günü yapmak gibi daha iyi bir alternatif var.


  • arnold schwarzeneger  (01.02.16 09:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.