[]

Kafayı mı yediniz

Tecavüzcülere hapishane de tecavüz edilmesi gerektiğini söylemiş bir çok kişi . Sizin ondan ne farkınız kalıyor böyle? Ne eğitimsiz insanlarsınız.




 
Anana bacına tecavüz etseler yine böyle düşünür müydün?


  • diffarensiyel  (31.01.16 10:23:45) 
tecavuz ne kı, daha da neler neler yapılsın o. cocuklarına dıye dusunuyorum bır bılsen.
haa tahmin edemeyeceğin kadar iyi eğitimliyim merak etme..

  • pamuk helvalar cebe  (31.01.16 10:35:10) 
Diğer arkadaşların ve benim yıllardır söylediğim gibi , şüphelinin suçu kesinlikle ıspatlanırsa cezası İDAM olmalıdır.

fakat

Türkiye'yi geçtim dünyanın hiçbir yerinde ucunda ölüm olan bir yargılama sisteminde tamamen dürüstlük ve adaletten söz edilemeyeceğinden idam cezası yine üzerine itiraf atılan suçsuzlara verilecektir.

iki ucu boklu değnek (bkz: afedersiniz)
  • 1tam1ayran  (31.01.16 11:07:09 ~ 11:08:06) 
Eğitimli kardeşlerim sizi şöyle İran'a doğru alalım


  • Frederick Co  (31.01.16 11:45:33) 
hukuk devletinin ne olduğundan habersiz ceza hukukunun c'sini bilmeyen ama kendini ceza hukuku prof'u zanneden yaklaşık 60 milyon insan var ülkede. kişiler kanunda yazılan şekillerde devlet tarafından cezalandırılmalıdır. cezalandırma yaptırımı yalnızca devlete aittir. sizin bahsettiğiniz kısas öc alma vs yöntemler ilkel cezalandırma yöntemleri olarak geçer. suç işleyenin cezasını sıradan vatandaşlar kesse nasıl bir karmaşanın olacağından zerre haberiniz yok. tecavüz edeni öldürmek işkence çektirmek çok insancıl gerçekten. cidden eğitimsiz bilgisi olmadan her konuda fikir yürüten kara cahillersiniz.


  • manuelka  (31.01.16 12:08:24) 
ulkedeki en buyuk problem aynisini anana bacina yapsalar deme esigi. aynisini anana bacina yapsalar denince butun problemler cozuluyor.


  • baldur2  (31.01.16 12:12:09) 
egitimsiz olduguma inanmiyorum acikcasi. yani eger mevzu acikogretim disinda lisans ve yuksek lisansa sahip olmaksa nacizane birkac uni diplomasina sahibim.

simdi ben bunu niye yazdim.

o tecavuzculerin sadece 1 defa tecavuz edilerek cezalandirilmasina kesinlikle karsiyim. tecavuz ettigi kimsenin tum aile eşrafinin ve eş dost tanidiklarinin sucluya tecavuz etmesi gerektigini dusunuyorum...
  • alpkartal  (31.01.16 12:22:38) 
(bkz: hapishane tecavüz timi/@otisabi)

evet kafayı yemişler, millete görev vereceklerine mideleri kaldırıyorsa kalksın kendileri tecavüz etsin madem. tecavüzün nasıl bir şey olduğunu düşünüyorsunuz bilmiyorum ama öfkelendim şu herife tecavüz edeyim en iyisi diye bir şey olamaz. eğer bunu içi kaldırabilecek, mantıklı bulacak ve eyleme koyacak boyuttaysanız zaten siz de bir tecavüzcü oluyorsunuz.

işin boktanı 8 yıl boyunca cinsel suçlularla çalışmış olan biri olarak bir çoğunun çocuklukta cinsel istismara uğradığını görmek.tabii sadece çocukluk tacizi değil, ihmal ve farklı istismalar ve yanlış ebeveyn tutumları da hak getire. bu hastalıklı tecavüz fantazileriyle kendinizi paralayacağınıza, çocukları korumak, iyi ebeveynler olmak, ihmal edilen çocuklar için gönüllü çalışmalara katılmak, devleti bu konularda daha çok çalışması için baskılamak (yuvaların denetimi vesaire) çok daha gerçekçi ve güzel bir uğraş olur.
  • red g  (31.01.16 12:24:47 ~ 12:58:36) 
yalniz otisabi muthis yazmis. muthis ayar vermis.


  • baldur2  (31.01.16 12:31:06) 
haklisin. kimse neden boyle demiyor. herkes ortacag kafasinda.


  • bir varmis bir yokmus  (31.01.16 12:40:45) 
Geçen sene gaspa uğramış, Türkiye'deki her kadın kadar risk altında yaşayan, belki de yarın bir gün tecavüze uğrayacak ve travma geçirecek bir kadın olarak, "üstünden tüm millet geçsin" gibi fikirlerin, yanlışın üstünü başka bir yanlışla örtmeye çalışmak olduğunu düşünüyorum. Birçok çalışma ceza düşük bir eşiği aştığı ve kişiye yük gelmeye başladığı anda cezanın caydırıcılığının artmadığını, önleyici özelliğinin kalmadığını ve cezanın suçluların aklına ancak yakalandıktan sonra geldiğini, suçu işlerken hiç cezayı düşünmediklerini gösteriyor. Nasıl ki kopya çeken öğrenci yakalanınca kendini suçlu hissediyor, benzer psikolojinin diğer suçlar için de yaşandığını gösteriyor. Adama 3 yıl hapis, 10 yıl hapis, 20 yıl hapis, idam gibi rakamların hepsi aynı etkiyi yaratıyor ve caydırıcılığı yok. Hatta cezayı arttırmanın suçu da arttırdığını söyleyen çalışmalar var. Çok büyük cezalara karşı insanlar hissizleşiyor. Cezayı köklemek çözüm değil.

Kaldı ki ceza köklense bile şu anda hukuk sistemi işlemiyor, bunun işlerliğinin sağlanması da tek adımda yapılacak bir şey değil. Bu da bugünden yarına olacak bir şey değil, dönüşümle olabilecek bir şey. "Bu sağlanana kadar ortalıkta rahat gezsin" de demiyorum ama bir laf vardır "Allah'ın terazisi ben miyim? Kimim de karar veriyorum" diye, karşılaştırmalı hukuk, vb. bilmiyorsak Allah'ın terazisi değiliz. Biz hangi cezanın uygun olduğuna neye dayanarak karar verebiliriz? Tüm suçların cezası arasında bir oran-orantı olması gerek, bu da derin çalışma isteyen bir şey. İntikam ateşi ve kinle karar verilebilecek konular değil. İçgüdülerimize kalsa hepimiz parçalarız o adamı.Herkes bir noktada gebertilsin ister. İçgüdülerimize kalmasın diye hukuk var. "Adam pipisinden asılsın" yerine, "Hukuk sistemi çalışsın" kısmını ısrarla ve çeşitli şekillerde daha işlerli, daha genele uygulanabilir. Şurada minicik sitede bir kullanıcı için bir kişi "Adamsanız, 10 saniye tutmazsınız" derken, aynı kullanıcı için başkası "Ne yapmış ki, ama siz de buluttan nem kapıyorsunuz" diyor ve 5-10 TL'ye yenilenebilecek bir üyelik için bir haftaya yakın, belki daha fazla tartıştığımız oluyor; herhangi bir suçluya kişisel olarak verilmek istenen cezanın yelpazesinin genişliğini ne kadar büyük, karara varma süresi ne kadar uzun olacaktır. Suçlar ve cezalar orantılı ise, bu ceza diğer tüm suçların da cezalarının güncellenmesini gerektirir. Bunlar gerekiyorsa ve işlerliği kalmadıysa güncellenir tabii ki ama bunun biraz da stabil bir şey olması gerek.

Kaldı ki bana tecavüz edilse, adamın 3 yıl alması ile 10 yıl alması ya da pipisinin kesilmesi arasında bir fark yok benim için. Ben tecavüze uğramış olur muyum, olurum; gerisinde ne yapılsa zaman geri döndürülemez. Cezalandırma sistemini köklemek yerine önleyici çalışmalara kafa yorsak belki daha kısa zamanda güzel bir çözüm bulabiliriz. Ünlü Kırık Cam Teorisi vardı, bir yer ne kadar dökük saçıksa, o mahallede kırık cam ne kadar çoksa, o kadar suç vardır derdi ve çözümü camları değiştirmek gibi çok basit bir şeyde bulup başarılı oldu bir kısım kentler. Gerçi, bu teori sonradan çürütüldü bol bol, başarısının 80'lerin ve belirli bölgelerin kriterlerini yansıttığı, bu zamanın ve başka yerlerin dinamiklerinin ve motivasyonlarının daha farklı olduğu bulundu. Belki bizim çözümümüz de böyle basit bir şeyden geçiyor. Belki de basit değil, çok baskılı bir toplumda çok zor bir çözüm arıyoruz. Sonuçta, her tecavüz vakasından sonra "Asalım keselim" diyen milyon kişi varken, çözüm bulmaya çalışan az kişi oluyor. "Tepemizdekiler böyleyken, cemaat ne yapsın", "Hukuk sistemi ceza vermediği için azdılar" demek ya da Facebook'ta "İşte, tecavüzün yoğun olduğu yerler" haritası paylaşmak çok daha yapıcı ve çözüm odaklı. En azından çözüm ararken etrafındaki kısıtları hatırlatıyor ve bu da bir başlangıç. "Çerçeve buysa ne yapılabilir" için fena da bir başlangıç olmasa gerek. Tabii ki cezayı da konuşmak gerek ama enerjinin asıl kısmı önleyiciliğe gitmedikten sonra, çözüm süresini uzatıyor. Belki on milyon kişi bu konuda dolu veya boş bir şeyler gevelese, belki on milyon birinci kişiden düzgün bir çözüm önerisi çıkacak. Belki bulunan çözüm sadece kadın tecavüzlerini değil, pedofiliyi de azaltacak; daha genelleştirilebilir olacak.
  • aychovsky  (31.01.16 13:16:19 ~ 13:49:39) 
bence de.
götüne kazık soksunlar. sonra da asarak öldürülsün.
bir de yakılsın.

böylece kadınlara tecavüz bitsin.
  • Alt4y  (31.01.16 13:44:40) 
--- spoiler ---

Ejderha Dövmeli Kız filminde Lisbeth, kendisine tecavüz eden sosyal görevlinin makatına vibratör sokarak intikam alıyordu, tabi başka şeyler de vardı yanında.

--- spoiler ---

"Tam olarak yaptığı şeyin ne olduğunu anlasın" düşüncesi. Benim de bazen aklımdan tecavüz mağdurlarının tecavüzcülere yukarıdaki filmdeki şeyi yapmaları fikri geçer. Bilemiyorum, derin konu.
  • d max  (31.01.16 14:19:22 ~ 14:19:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.