[]

Lens capi- esneme?

Yeni lens aldım, önceki lenf capim 8.7 idi şimdiki muayenede 8.6 yazmış gozlukcu de 8.4 getirmiş.
Bu ne dedim bu marka esneme yapar dedi. Önceden de aynı markayı kullanıyordum ama hiç böyle bi şey duymadım. Geçici olarak kaldığım bi sehirdeyim,ne yapabilirim, hakikaten esneme yapar mi?
Bu arada marka acuvue oasys.

Tesekkurler.

 
klavyende ç var mı yok mu?


  • kaledekiyalnizlik  (30.01.16 14:11:00) 
ahahaha :))

bizimkiler gözlükçülerde iyice esnaf oldu. bi büyük al seneyede giyersin :P

Hocam esneme falan yapmaz. 15 yıldır lens kullanıyorum. en önemli değer o çap. diametri genelde 14 olur. buna göre uygun lensi seçebilirsiniz. Mesela ben purevision kullanırım 10 senedir. piyasadaki bana uyacak tüm lensleri denedim. en memnun kaldığım bu olmuştu.

Göz doktoruna gittim sen şunu kullan dedi. Yok kullandım memnun kalmadım dedim. Olsun yine de kullan diyor. ben bunu yazacam dedi.

Anlayacagınız doktorlar da gözlükçüler de işin içine fena halde batmış ve markalardan pay alıyorlar. Hepsi öyle değildir tabi bana denk gelmiş de olabilir.

bu arada ben uzun süredir senede 1 kontrole giderim lensi lensmarket.com dan lensci.com dan alırım. Ciddi fiyat farkı oluyor. kesinlikle orjinal.
  • isminivermekistemeyensuser  (30.01.16 14:12:56) 
Benim de çapım 8.6 ve Acuvue Oasys 8.4 kullanıyorum. Esneme yapması ne demek bilmiyorum ama 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum. 8.6 ise büyük taktığında olmuyor ama 8.4 kaldırabiliyor.


  • aychovsky  (30.01.16 14:17:16) 
ben çap farkı gözetmeden lens ısmarladım, sağ gözüm o günden beri iflah olmadı.


  • kargn  (30.01.16 15:33:17) 
Tekrardan aradim değiştirmek için. Başka lens çapı bu firmada yok dedi. Diğer gozlukcu var dedi. Kataloga baktım vardı, zaten onceden de kullanmıştık, kendimizden şüphe ettirdi adam.
Neyse sıkıntı yasarsam gönderirim dedim ve usulca evlere dagildik.
Aychovski gibi olursa durum ne ala.

@kaledekiyalnizlik sana hangisi lazımdı?
  • bokmuhendisi  (30.01.16 15:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.