[]

Pc disk %100 kullanım sorunu

Arkadaşlar selam,

iki haftadır bu sorunla cebelleşiyorum. Win 8.1 işletim sistemli bilgisayarım bi açışta kasmaya başladı baktım disk %100 kullanılıyor, netten araştırdım biraz, windows search, superfetch gibi uygulamaları sonlandırınca bir kaç hafta güzel gitti sonra yine aynı sorun baş gösterdi. Dedim ki belki de virüstür, format atayım hatta atmışken 10'a geçeyim. 10'a yükseltmeye çalıştım, bi kaç hata aldım dedim neyse formatı attım yine aynı sorun, dedim bari 10'a geçeyim de temiz olsun; temiz kurulumumu yaptım. Dedim ki heh tamamdır hop yine %100 kullanım. Bloglarda bulup bulabildiğim tüm yöntemleri kullandım. Fayda etmedi. En son şunu denedim:

support.microsoft.com

dedim bu sefer kesin oldu, bir kaç gün gayet iyi kullandım; bir hafta kadar yoktum pc'yi kullanmadım, döndüm ilk açılışta tak yine %100. Ama bu seferki sorun şöyle bilgisayar başlangıçta 15-20 dakika kasıp onra normale dönüyo, windowsla ilgili herhangi bi ,işlem yapınca da donuyo yine; mesela windowsu etkinleştir desem donuyor (ki otomatik etkinleşmesi lazımdı, bi de onla uğraşıcam) ya da defenderı kullansam disk %100 ü buluyor. Pc'de adam akıllı uygulama yok, utorrent yüklü değil, antivirüs defender harici yok. Akıllı aktarım hizmeti, hızlı getir gibi özellikler kapalı. Şu an için açılışta uzun beklemeden sonra pc kendine geliyor. İşin içinden çıkamadım ya lüften yardım.

NOT: Aynı pc'de ubuntu da yüklü, onu çok rahat kullanıyorum; sonanımsal diil yazılımsaldır sorun muhakkak.

 
search'ü değil de windows update servislerini devre dışı bırakınca çözülüyordu. açılışta update var mı diye merkeze sorgu gönderirken pc kafayı yiyor. çözüm services.msc'den update ile alakalı hbütün servisleri susturmaktı. ama hem update alamıyorsun hem de bildiğim kadarıyla windows 10'da o ayarları yapmak artık mümkün değil.


  • cari kacik  (29.01.16 22:52:00 ~ 22:59:38) 
@cari kacik çok ilginç gerçekten, ve çoğu kişide böyle bir problem var ve microsoft hala bir çözüm bulabilmiş değil.


  • arkburak  (29.01.16 23:15:11) 
Hdd markası hgst gibi birşey mı ? Pc Asus mu?


  • nucleon  (29.01.16 23:57:55) 
Modeli Acer ASpire 571g, hdd Seatage.


  • arkburak  (30.01.16 08:56:03) 
aynı problem bende de var. farklı laptoplarda da oluyor.

birden fazla sebebi ve çözümü olabilir.

bu de microsoftun ne kadar boktan bir işletim sistemi yaptığının kanıtı
çözümü yok
bi patch update falan da yok
bombok bi durum
  • technicalte  (30.01.16 09:27:52) 
aynı olay win10'da olmuştu bana win7'ye dönmek zorunda kalmıştım. bi de onu dene ama çakma windows ile ve tüm güncellemeleri kapat.


  • glamdr1ng  (30.01.16 14:02:05) 
benim asus ta da vardı bu, hdd i söküp ssd taktım, hdd i de dvd yuvasına taktım, sorun çözüldü.


  • nucleon  (30.01.16 16:06:43) 
Harbiden microsoft saçma sapan yazılım üretiyor, ubuntuda azıcık alanda canavar gibi çalışırken, microsoftta bu tarz saçma salak hatalar alıyorum. sağolun arkadaşlar tavsiyeler için


  • arkburak  (30.01.16 18:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.